Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Παιδικά καθίσματα vs μπουφάν!

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Παιδικά καθίσματα vs μπουφάν!

ΝΕΑ

Video: Παιδικά καθίσματα vs μπουφάν!

ΝΕΑ

Αν έχετε την συνήθεια να ντύνετε σαν κρεμμύδι το αγγελούδι σας, απλά μην ξεχνάτε να του βγάζετε το πανωφόρι του κάθε φορά που το βάζετε στο παιδικό κάθισμα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Σε δοκιμές προσομοίωσης που πραγματοποίησε πέρυσι η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου ADAC αποδείχτηκε πως τα χοντρά μπουφάν μειώνουν την αποτελεσματικότητα της ζώνης ασφαλείας. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο η ADAC χρησιμοποίησε ανδρείκελα σε μέγεθος ενηλίκων και παιδιών που φορούν χοντρά μπουφάν. Κάτι ανάλογο δηλ. με ότι κάνουμε πολύ από εμάς σε περιόδους παγετού και με χαμηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το αποτέλεσμα των δοκιμών έδειξε πως όταν η ζώνη ασφαλείας βρίσκεται πάνω από το μπουφάν δεν μπορεί να προστατεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Στο τελευταίο βίντεο θα δείτε μία έρευνα που δείχνει το today.com και στο οποίο επιβεβαιώνεται πως το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που δένονται στο κάθισμα. Για αυτό θυμηθείτε, πως τα χοντρά μπουφάν μπορεί να προστατεύουν από το κρύο, αλλά μέσα στο αυτοκίνητο κάνουν ακριβώς το αντίθετο, σε περίπτωση ατυχήματος!