Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: O Jay Leno οδηγεί το V60 Polestar

Ελλάδα 4:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: O Jay Leno οδηγεί το V60 Polestar

ΝΕΑ

Video: O Jay Leno οδηγεί το V60 Polestar

ΝΕΑ

Είναι γνωστή η αγάπη του διάσημου Αμερικανού παρουσιαστή για το αυτοκίνητο. Στο γκαράζ του έχει φιλοξενήσει ορισμένα από τα πιο σπάνια και εκπληκτικά οχήματα πάνω σε τέσσερις τροχούς. Συνταξιούχος πλέον από το NBC, μπορεί να κάνει το χόμπι του νέα καριέρα. Μεταξύ άλλων πραγματοποιεί δοκιμές για τους Sunday Times του Λονδίνου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στην τελευταία από αυτές βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του Volvo V60 Polestar. Ο 64χρονος Leno ανέλαβε να πάει δύο μικρά αγόρια στο σχολείο, όμως έκανε μία μικρή… παράκαμψη ως την πίστα του δοκιμών του Top Gear, στο Σάρεϊ της Αγγλίας. «Το V60 Polestar θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε για τη σουηδική μάρκα. Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο Volvo. Το Polestar διαθέτει πολλή ισχύ και ροπή, όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό. Μοιάζει σαν ένα παλιό – καλό αμερικάνικο V8 και είναι πολύ καλό στο χειρισμό του», σχολίασε ο Jay Leno.

Την ολοκληρωμένη κριτική του Leno για το σουηδικό station wagon με τις αγωνιστικές καταβολές μπορείτε να τη διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ.

Advertisement
Advertisement

Κινητήρας του V60 Polestar είναι ο 6κύλινδρος σε σειρά Τ6 των 3 lt, εξελιγμένος από το βελτιωτικό οίκο ώστε να αποδίδει 350 PS στις 5.700 rpm και 51 kgm ροπής από τις 2.800 έως τις 4.750 rpm. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς χάρη στο σύστημα 4WD της Haldex και στο αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο. Η διαδικασία 0-100 km/h διαρκεί 4,9 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.