Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Από τι κινδυνεύουν τα σκαθάρια;

Ελλάδα 22:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Από τι κινδυνεύουν τα σκαθάρια;

ΝΕΑ

Video: Από τι κινδυνεύουν τα σκαθάρια;

ΝΕΑ

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 θα δούμε στους ευρωπαϊκούς δρόμους το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο από την Opel. Το Ampera-e θα έχει ως ατού την μεγάλη αυτονομία, καθώς σύμφωνα με τη γερμανική μάρκα μπορεί να φθάσει ή και να ξεπεράσει τα 500 km! Το προσόν αυτό τονίζεται και στο διαφημιστικό σποτ που ετοίμασε η Opel, το οποίο αρχικά θα προβληθεί στο διαδίκτυο και από τις αρχές του νέου έτους και στην τηλεόραση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το σενάριο θέλει ένα ζευγάρι μηλολόνθης (είδος σκαθαριού) να προσπαθεί να διασχίσει έναν επαρχιακό δρόμο. Δεν έχουν υπολογίσει όμως ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι αθόρυβο και ότι το Ampera-e διαθέτει αυτονομία που του επιτρέπει να φθάσει σχεδόν παντού.

Οι μπαταρίες χωρητικότητας 60 kWh φορτίζουν πλήρως εντός 9 ωρών σε μία οικιακή παροχή ρεύματος, ενώ με ταχυφορτιστή μπορούν να ανακτήσουν το 80% της ενέργειάς τους σε μία ώρα. Το ηλεκτρικό μοτέρ του Ampera-e αποδίδει 204 ίππους και 36,7 kgm ροπής και είναι ικανό να χαρίσει επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε κάτι περισσότερο από 7 sec και ρεπρίζ 80-120 km/h σε 4,5 sec. Η τελική του ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 km/h για λόγους… προστασίας της αυτονομίας.

Advertisement
Advertisement