Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Είναι σπορ το ηλεκτρικό Opel;

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Είναι σπορ το ηλεκτρικό Opel;

ΝΕΑ

Video: Είναι σπορ το ηλεκτρικό Opel;

ΝΕΑ

Οι πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει στις αρχές Αυγούστου επιβεβαιώθηκαν και η Opel ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια πρεμιέρα του Ampera-e θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Το ηλεκτρικό hatchback με πενταθέσιο εσωτερικό βασίζεται στο Chevrolet Bolt και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2017. Όσο για την τιμή του, αναμένεται να βρίσκεται κοντά στα 30.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Θέλοντας να τονίσει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στοιχείο των ηλεκτροκινητήρων – ότι αποδίδουν από την πρώτη στιγμή τη μέγιστη ροπή τους – η Opel διοργάνωσε μία άτυπη «κόντρα», ανάμεσα στο Ampera-e και ορισμένα αγωνιστικά και σπορ μοντέλα της, όπως το Astra TCR των 330 ίππων ή το Insignia OPC. Όπως μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο video, στο σπριντ μέχρι τα 30 m. το ηλεκτρικό μοντέλο δεν έχει αντίπαλο. Στη συνέχεια βέβαια παραδίδει τα πρωτεία στα πιο ισχυρά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 204 ίππους και 36,7 kgm ροπής και είναι ικανό να χαρίσει στο Ampera-e επιτάχυνση από στάση στα 96 km/h σε λιγότερο από 7 sec και ρεπρίζ 80-120 km/h σε 4,5 sec. Η τελικά του ταχύτητα φθάνει τα 150 km/h. Η Opel υπόσχεται μεγαλύτερη αυτονομία από τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (αναμένεται να ξεπερνά τα 300 km). H διαδικασία φόρτισης σε μία οικιακή παροχή ρεύματος θα διαρκεί περίπου 9 ώρες, ενώ με τη βοήθεια ταχυφορτιστή θα είναι εφικτή η φόρτιση των μπαταριών στο 80% εντός μίας ώρας.

Το πρώτο ηλεκτρικό Opel θα φέρει την τεχνολογία βοήθειας σε έκτακτα περιστατικά OnStar, την τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων IntelliLink που είναι συμβατή με τα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ θα προσφέρει και Wi-Fi hotspot στο οποίο θα συνδέονται έως 7 συσκευές. Οι οριστικές τεχνικές προδιαγραφές του Ampera-e θα ανακοινωθούν στην πόλη του φωτός, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε και από κοντά.