Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η Volvo καταργεί τα κλειδιά αυτοκινήτων

Ελλάδα 11:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η Volvo καταργεί τα κλειδιά αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Video: Η Volvo καταργεί τα κλειδιά αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο μετατρέπεται στη μεγαλύτερη κινητή συσκευή και ως τέτοια δεν θα χρειάζεται κλειδί για να λειτουργεί. Η Volvo σκοπεύει να γίνει η πρώτη μάρκα που θα καταργήσει σταδιακά το παραδοσιακό κλειδί, παρουσιάζοντας τα πρώτα αυτοκίνητα από το 2017.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Οι πελάτες της μάρκας θα έχουν στη διάθεσή τους μία εφαρμογή για smartphones, μέσω της οποίας θα μπορούν να κλειδώσουν ή να ξεκλειδώσουν τις πόρτες και το χώρο αποσκευών, ή να θέσουν σε λειτουργία τον κινητήρα. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα να δέχονται στο κινητό τους περισσότερα από ένα «ψηφιακά κλειδιά», ώστε να έχουν πρόσβαση και σε άλλα αυτοκίνητα: π.χ. σε ένα ενοικιασμένο στο αεροδρόμιο ή σε ένα εταιρικό σε μία άλλη πόλη. Έτσι θα αποφεύγονται οι ουρές και η ταλαιπωρία στα σημεία ενοικίασης.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα μοιράζονται το «ψηφιακό κλειδί» με τρίτους, όπως μέλη της οικογένειας, φίλους ή συνεργάτες. Και για όσο διάστημα επιθυμούν. Η τεχνολογία θα αρχίσει να δοκιμάζεται την άνοιξη του 2016 από την εταιρεία car sharing Sunfleet, με έδρα το αεροδρόμιο του Γκέτεμποργκ.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo θα εξακολουθήσει να παραδίδει συμβατικά κλειδιά σε όσους πελάτες της το επιθυμούν. Η τεχνολογία θα πρέπει βέβαια να εξασφαλίζει τους ιδιοκτήτες από κακόβουλες ενέργειες, π.χ. από χάκερς που θα προσπαθούν να υποκλέψουν το «ψηφιακό κλειδί».