Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η πιο σύντομη πτήση στον κόσμο

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η πιο σύντομη πτήση στον κόσμο

ΝΕΑ

Video: Η πιο σύντομη πτήση στον κόσμο

ΝΕΑ

Μπαίνεις, δένεις τη ζώνη σου και μόλις περάσει ένα λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα προσγειώνεσαι έχοντας διανύσει απόσταση 1,7 μιλίων…

Advertisement
Advertisement

Το άγνωστο νησιωτικό σύμπλεγμα Όρκνεϊ στην Αγγλία έγινε διάσημο σχετικά, αφού έχει την τύχη να λαμβάνει χώρα σε αυτό η πιο σύντομη εμπορική πτήση του κόσμου.

Αφορά την μετάβαση κατοίκων και εργαζομένων από το νησί Γουέστρεϊ στο νησί Πάπα Γουέστρεϊ, που απέχουν 1,7 μίλια (2,7 χιλιόμετρα) το ένα από το άλλο.
Πολύ περισσότερο χρόνο παίρνει ο έλεγχος των εισιτηρίων και η επιβίβαση των οχτώ επιβατών στο ελικοφόρο αεροπλάνο, παρά η πτήση που διαρκεί ένα λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα.

Το αεροσκάφος πετάει σε μια ευθεία και σε ύψος 107 μέτρων και φυσικά δεν υπάρχει αεροσυνοδός, ενώ δεν σερβίρεται απολύτως τίποτε στους επιβάτες, αφού δεν υπάρχει χρόνος!
Την πτήση εκτελεί η εταιρία Loganair και ο πιλότος Κόλιν Μακάλιστερ μιλώντας γι’ αυτή είπε ότι πετάει με ταχύτητα 150 μιλίων, δηλαδή 240 χιλιόμετρα ενώ επισήμανε ότι το αεροπλάνο έχει την αεροδυναμική ενός τούβλου, αλλά είναι το πιο κατάλληλο γι’ αυτό το δρομολόγιο.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο αεροδρόμια είναι μικρά και έχουν από έναν ελεγκτή κυκλοφορίας και δύο πυροσβέστες σε περίπτωση που συμβεί κάτι, ενώ η πτήση πραγματοποιείται δύο φορές τη μέρα.
Ο Μακάλιστερ έχει κάνει πάνω από πέντε χιλιάδες φορές την συγκεκριμένη διαδρομή και το μόνο παράπονο των επιβατών είναι ότι δεν τους κερνάνε ούτε μια καραμέλα!

ΑΚΟΜΑ:
Τα ακριβά γούστα της οικογένειας Μελισσανίδη
Σε ποιον Έλληνα ανήκει το αυτοκίνητο των 700.000 ευρώ που κυκλοφορεί στην Αθήνα;
Γιατί η BMW έχει μπει στο «στόχαστρο» των γερμανικών αρχών;

Advertisement

 

 

Advertisement