Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η Jaguar XE Project βρήκε το μάστορά της!

Ελλάδα 6:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η Jaguar XE Project βρήκε το μάστορά της!

ΝΕΑ

Video: Η Jaguar XE Project βρήκε το μάστορά της!

ΝΕΑ

Πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, η Jaguar XE SV Project 8 έγινε το ταχύτερο σεντάν αυτοκίνητο στη θρυλική διαδρομή του Νόρντσλαϊφε, γνωστή και ως «Πράσινη Κόλαση». Να όμως που το βρετανικό μοντέλο επιδόσεων βρήκε τον μάστορά του!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Τα επτά λεπτά και 23 δευτερόλεπτα που χρειάστηκε η XE SV Project 8 με τον υπερτροφοδοτούμενο 5λιτρο V8 κινητήρα και τους 600 ίππους για να διασχίσει το παλιό Νίρμπουργκρινγκ, αποτέλεσαν ρεκόρ, καθώς επιβλήθηκε ισχυρού ανταγωνισμού (δείτε το σχετικό video πατώντας εδώ).

Μόνο που αυτή τη φορά, τη συγκεκριμένη επίδοση δεν κυνηγούσε το δημιούργημα μίας άλλης αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά ένας άνθρωπος. Ένας καλλιτέχνης.

Advertisement
Advertisement

Το όνομά του είναι Dave Sharp και ειδικεύεται στη δημιουργία τέχνης σε… υψηλές ταχύτητες. Εύλογο αν ρίξει κανείς μία ματιά στη δουλειά του και την προσωπική του σελίδα, όπου μπορεί να συναντήσει από μονοθέσια της Formula 1 μέχρι πρώην παγκόσμιους πρωταθλητής.

Αυτή τη φορά, ο βρετανός καλλιτέχνης αποδέχθηκε την πρόσκληση-πρόκληση της Jaguar να ζωγραφίσει τη XE SV Project 8 πιο γρήγορα απ’ ότι αυτή έκανε το γύρο της επικής διαδρομής στην καρδιά των βουνών της περιοχής του Άιφελ.

Τι λέτε, κατάφερε μέσα σε 7.23 να δημιουργήσει τη Βρετανίδα; Δημιουργούσε με «τελική» άνω των 320 km/h και επιτάχυνση καλύτερη των 3.3sec που το μοντέλο της Jaguar θέλει για τα 0-100; Η απάντηση πατώντας play…

Advertisement