Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: η Ευρώπη μέσα από τα μάτια του Giugiaro Brivido

Ελλάδα 15:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: η Ευρώπη μέσα από τα μάτια του Giugiaro Brivido

ΝΕΑ

Video: η Ευρώπη μέσα από τα μάτια του Giugiaro Brivido

ΝΕΑ

Αν κινείστε στην κεντρική Ευρώπη αυτές τις ημέρες και συναντήσετε ένα φουτουριστικό πρωτότυπο στο δρόμο, θα πρόκειται για το υβριδικό Brivido του Giugiaro.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Ξεκινά σήμερα 7 Οκτωβρίου από την έδρα της Italdesign Giugiaro στο Μονκαλιέρι ένα art οδοιπορικό 1500 χιλιομέτρων το οποίο θα καταλήξει στο Βερολίνο στις 13 του μήνα. Πρόκειται μία πρωτοβουλία της πόλης του Τορίνο με τον τίτλο «το Τορίνο συναντά το Βερολίνο». Κεντρικός χορηγός είναι ο περίφημος σχεδιαστικός οίκος που διέθεσε το υβριδικό πρωτότυπο για να ταξιδέψει μέχρι τη Γερμανία.

Ο δημοσιογράφος Giosuè Boetto Cohen και ο αρχιτέκτονας Paolo Tumminelli θα οδηγήσουν το Brivido μέχρι το Βερολίνο και πάλι πίσω περνώντας από ιστορικές πόλεις όπως η Βερόνα, το Ίνσμπρουκ, το Ίνγκολσταντ, η Νυρεμβέργη και η Δρέσδη. Στη διαδρομή θα αναδείξουν τους πολιτισμικούς θησαυρούς της κάθε πόλης.

Advertisement
Advertisement

Brivido σημαίνει «ρίγος» και στα ιταλικά παραπέμπει στη λέξη Ibrido. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο, τετραθέσιο GT βασισμένο στην υβριδική Porsche Panamera S E-Hybrid το οποίο είχε παρουσιαστεί στο σαλόνι της Γενεύης το 2012.

Το γωνιώδες αμάξωμά του διακρίνεται για τις πόρτες που ανοίγουν σαν φτερά γλάρου, για την κρυστάλλινη οροφή και τις κρυστάλλινες επιφάνειες στις πόρτες, στοιχεία που χαρίζουν μοναδική φωτεινότητα στο φουτουριστικό εσωτερικό. Οι πλευρικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες που μεταφέρουν την εικόνα απευθείας στον πίνακα οργάνων. Ένα δεύτερο πίνακα οργάνων έχει στη διάθεσή του και ο συνοδηγός.

Το Brivido φορά τον 3λιτρο, 6κύλινδρο κινητήρα της Porsche ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και αποδίδουν συνδυαστικά 408 ίππους. Το πρωτότυπο επιταχύνει από 0-100 σε 5,8” και έχει τελική 275 km/h.

Advertisement

Δείτε το πρώτο φιλμ της αποστολής, την οποία μπορείτε να παρακολουθείτε απευθείας στο www.italdesign.it, στο twitter (@IDGiugiaro) και στη σελίδα της Italdesign Giugiaro στο facebook.

hashtag: #ToBeBrivido.

Advertisement