Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: H Volvo εισάγει νέα πλατφόρμα

Ελλάδα 3:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: H Volvo εισάγει νέα πλατφόρμα

ΝΕΑ

Video: H Volvo εισάγει νέα πλατφόρμα

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο της πλατφόρμας SPA (Scalable Product Architecture) η σουηδική εταιρεία θα εισάγει από το 2017 μία μικρότερη, στην οποία θα βασιστούν τα εξίσου μικρότερα -σε μέγεθος- μοντέλα της Volvo.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

H νέα μικρότερη πλατφόρμα ονομάζεται CMA (Compact Modular Architecture) και πιθανότατα θα την δούμε να τοποθετείται για πρώτη φορά στη νέα γενιά V40, καθώς και στις σχετικές εκδόσεις αμαξωμάτων. Πέρα από τις συμβατικές εκδόσεις κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, η CMA θα μπορεί να υποδεχτεί και μία νέα ηλεκτροϋβριδική έκδοση, την T5 Twin Engine. Η οποία λογικά θα αποτελεί μικρογραφία από πλευράς ισχύος της έκδοσης T8 που συναντάμε στο εξαιρετικό XC90. Εδώ να πούμε πως ουσιαστικά η CMA είναι μία τροποποιημένη εκδοχή της SPA, στην οποία βασίζεται το XC90 καθώς και το επερχόμενο S90 (όπως και το V90 που θα ακολουθήσει αργότερα).

Advertisement
Advertisement

Τώρα, στην περίπτωση των «μικρών» Volvo, αυτά θα κατασκευάζονται πάνω στην CMA στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Βέλγιο. Μάλιστα, θέλουν στην γκάμα της μάρκας να ενσωματώνεται προς τα τέλη της δεκαετίας και ένα μικρότερο κουπέ μοντέλο με την ονομασία C40 (θα αποτελέσει τον διάδοχο του C30), όπως και ένα καθαρά ηλεκτρικό μικρομεσαίο. Για να δούμε…