Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: To Fiesta είναι πλέον έτοιμο για πάρτι!

Ελλάδα 13:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: To Fiesta είναι πλέον έτοιμο για πάρτι!

ΝΕΑ

Video: To Fiesta είναι πλέον έτοιμο για πάρτι!

ΝΕΑ

Σας αρέσει να ακούτε μουσική ενώ οδηγείτε; Ή ακόμα καλύτερα, να τραγουδάτε μετατρέποντας μία ενδεχομένως ανιαρή μετακίνηση εντός αστικού τοπίου σε μία ευχάριστη εμπειρία που θα τονώσει τη διάθεσή σας; Ε τότε το νέο Ford Fiesta με το ηχοσύστημα B&O PLAY είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το ισχυρότερο σύστημα για όχημα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Οι μηχανικοί της Harman International αφιέρωσαν ένα χρόνο, ακούγοντας πάνω από 5.000 μουσικά κομμάτια (σημείωση: όχι κι άσχημη δουλειά, δεν νομίζετε;) για να διασφαλίσουν ότι η τεχνολογία των 675-watt έχει την επιθυμητή απόδοση, ασχέτως είδους μουσικής (έβαλαν από Adele, μέχρι Foo Fighters και κλασική μουσική) αλλά και έντασης ήχου.

«Για πολλούς ανθρώπους, το να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική εν κινήσει είναι βασική παράμετρος κάθε ταξιδιού – κάτι σαν soundtrack της προσωπικής τους ταξιδιωτικής ταινίας. Το B&O PLAY του νέου Fiesta θα προσφέρει βέλτιστη ποιότητα ήχου στους πελάτες μας – ανεξάρτητα από το μουσικό γούστο τους», είπε σχετικά ο υπεύθυνος Multi-Media και συνδεσιμότητας της Ford Ευρώπης, Jan Schroll.

Έρευνα του Spotify αποκαλύπτει ότι όταν οδηγούμε μόνοι, στο δικό μας ιδιωτικό χώρο, ετοιμάζουμε ξεχωριστές playlists, ανεβάζουμε την ένταση και τραγουδάμε μέσα από την καρδιά μας. Πολλοί από εμάς, έχουμε μουσικές λίστες που τολμάμε να παίξουμε μόνο στο αυτοκίνητο, ένα ξεχωριστό μέρος για μουσικές απολαύσεις, όπου ο ήχος είναι σχεδιασμένος για να «γεμίζει» άριστα το χώρο που βρισκόμαστε.

Advertisement
Advertisement

Ford-Fiesta-BO-Play-a640

Επί του θέματος τοποθετείται ο Καθηγητής του Christ Church University της Αγγλίας και αυθεντία στα οφέλη της υγείας από τη μουσική και το τραγούδι, Stephen Clift: «Τραγουδώντας δυνατά και χωρίς περιορισμούς νιώθουμε ένα αίσθημα απελευθέρωσης καθώς προσλαμβάνουμε περισσότερη ενέργεια. Κυρίως όταν τραγουδάμε γνωστά τραγούδια δυνατά, βιώνουμε ένα αίσθημα ευφορίας που προέρχεται από τη βαθύτερη, πιο αργή αναπνοή και την αυξημένη μυϊκή δραστηριότητα. Νιώθουμε λιγότερο αγχωμένοι και πιο χαλαροί».

Κατά τη διάρκεια δοκιμών, η ομάδα άκουσε επίσης θρυλικές ζωντανές ηχογραφήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η ενέργεια και το συναίσθημα μεταφέρονται αυτούσια στον ακροατή, ενώ ηχογράφησε ακόμα και δικά της κομμάτια ώστε να καλυφθεί όλο το φάσμα του ήχου.

Advertisement

Δείτε και… ακούστε περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Advertisement