Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Δείτε το Tesla ρομπότ να διπλώνει ρούχα

Ελλάδα 19:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Δείτε το Tesla ρομπότ να διπλώνει ρούχα

ΝΕΑ

Video: Δείτε το Tesla ρομπότ να διπλώνει ρούχα

ΝΕΑ

Συνεχίζονται οι δοκιμές για το πιο προηγμένο ρομπότ που έχει δει η ανθρωπότητα. Ενθουσιασμός μεν αλλά και ανατριχίλα…

Advertisement
Advertisement

Το Optimus είναι ένα προηγμένο ρομπότ που αναπτύσσεται από την Tesla. Μετά την επίθεση που έκανε σε μηχανικό της Tesla,  ξεκίνησε τις δουλειές του σπιτιού…

Η ιδέα πίσω από αυτό το ρομπότ είναι να αναλάβει εργασίες που είναι επικίνδυνες, βαρετές ή ανεπιθύμητες για τους ανθρώπους. Ο Elon Musk, CEO της Tesla, έχει επισημάνει ότι το Optimus θα μπορούσε να αλλάξει την οικονομία, προσφέροντας μια αντικατάσταση ανθρώπινης εργασίας σε διάφορους τομείς.

Από τεχνικής πλευράς, το Optimus σχεδιάστηκε να μιμείται την ανθρωποειδή φυσιογνωμία και κίνηση, με την Tesla να εφαρμόζει την εμπειρία της στην αυτοματοποίηση και την τεχνητή νοημοσύνη από τον τομέα των αυτοκινητοβιομηχανιών. Έχει αναφερθεί ότι το ρομπότ θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αισθητήρων παρόμοια με αυτήν που βρίσκεται στα αυτόνομα Tesla, όπως κάμερες και συστήματα αυτόματης πλοήγησης για την ανίχνευση και αποφυγή εμποδίων.

Advertisement
Advertisement

Το μέγεθος και το βάρος του Optimus έχουν σχεδιαστεί για να είναι συμβατά με αυτά ενός μέσου ανθρώπου, πράγμα που του επιτρέπει να χρησιμοποιεί εργαλεία και να εκτελεί εργασίες που συνήθως απαιτούν ανθρώπινη δεξιότητα. Η ικανότητα αυτή προορίζεται να επεκτείνει τις δυνατότητες του ρομπότ πέρα από απλά επαναλαμβανόμενες ή μηχανικές εργασίες.

Βέβαια η ανάπτυξη ενός ανθρωποειδούς ρομπότ θέτει μοναδικές προκλήσεις, τόσο από τεχνικής όσο και από φιλοσοφικής πλευράς. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια, την ηθική χρήση των ρομπότ, και τις επιπτώσεις στην αγορά εργασίας είναι κάποια από τα θέματα που έχουν συζητηθεί σε σχέση με το Optimus.

Ιδού το video που ανέβασε ο Ιλον Μασκ πριν από λίγοι που δείχνει το ρομπότ της Tesla να διπλώνει ένα μπλουζάκι…

Advertisement

 

Advertisement

ΑΚΟΜΑ:
Ρομπότ της Tesla τραυμάτισε μηχανικό της
Υπόγειες μετακινήσεις στο Λας Βέγκας με Tesla Cybertruck;
Άκυρο για το Tesla Cybetruck στην Ευρώπη;