Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Διασχίζουμε τις ΗΠΑ με Quattroporte – Επεισόδιο 7

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Διασχίζουμε τις ΗΠΑ με Quattroporte – Επεισόδιο 7

ΝΕΑ

Video: Διασχίζουμε τις ΗΠΑ με Quattroporte – Επεισόδιο 7

ΝΕΑ

Το coast to coast οδοιπορικό μας με τη Maserati Quattroporte τελευταίας γενιάς – την πρώτη παρακαλώ που πάτησε ποτέ σε αμερικανικούς δρόμους – συνεχίζεται στο Κολοράντο με μία ανάβαση στο παγωμένο Pikes Peak.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

To δίλεπτο βίντεο ξεκινά από  από το ιστορικό Onaledge, ένα στοιχειωμένο σπίτι στο Manitou Springs, όπως θα μας έλεγε ο ιδιοκτήτης του. Το είχαμε υποψιαστεί και τον είχαμε ρωτήσει αν έχει φαντάσματα το σπίτι, όμως ο ίδιος μας το είπε μόνο το επόμενο πρωινό λίγο πριν το check out. Πάντως το βράδυ δεν είχαμε ενοχλήσεις από το φάντασμα του μικρού κοριτσιού για το οποίο έχει γράψει και το Huffington Post.

Το επόμενο πρωί κινήσαμε από τον Highway 24 για την ανάβαση του Pikes Peak στην οποία μπορείτε να απολαύσετε τη μακριά, βαριά Quattroporte να κινείται με ίδιαίτερη άνεση. Να σας πούμε ότι η συνολική διαδρομή από την είσοδο στο εθνικό πάρκο μέχρι την κορυφή είναι 19 μίλια. Στην είσοδο πληρώσαμε 12 δολάρια το άτομο για να μπούμε.

Advertisement
Advertisement

Η χρονομετρημένη ανάβαση PPIHC (Pikes Peak International Hill Climb) είναι ο δεύτερος πιο παλιός αγώνας αυτοκινήτου στην Αμερική μετά τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης. Η διαδρομή του ξεκινά από το 6ο μίλι του Pikes Peak Highway (κυριολεκτικά highway) στα 2700 μέτρα και φτάνει μέχρι την κορυφή στα 4.200.

Μιλάμε για την ίδια ανάβαση, που είναι ασφάλτινη μέχρι το τέλος από το 2011, στην οποία ο Sebastien Loeb έσπασε τα χρονόμετρα με τον εκπληκτικό χρόνο των 8:13″ για την απόσταση των 20 χιλιομέτρων!

Στη δική μας περίπτωση, το παγωμένο οδόστρωμα δεν μας επέτρεψε να ανέβουμε πάνω από το όριο των 4000 μέτρων. Οι τοπικές αρχές είχαν κλείσει το δρόμο και ήταν πολύ αυστηροί όταν τους ζητήσαμε να κάνουν μία εξαίρεση για εμάς.

Advertisement

Πάντως, σε μία ημέρα με μηδενική κίνηση (μόλις την προηγούμενη επικρατούσαν χιονοθύελες στο Κολοράντο) και με ένα δυνατό ήλιο, απόλαυσα την Quattroporte στο όριο, αν και με κάποιο φόβο μη τυχόν και μας τσακώσει η τοπική αστυνομία.

Η Ιταλική ναυαρχίδα που έχει μήκος 5,3 μέτρα και βάρος γύρω στους δύο τόνους, μεταμορφώνεται κυριολεκτικά όταν πατήσεις το πλήκτρο Μ στην κεντρική κονσόλα (για χειροκίνητες αλλαγές), και ακόμη τρία πλήκτρα, το Sport, που ανοίγει την εξάτμιση του V8 biturbo των 530 ίππων, εκείνο που απενεργοποιεί το MSP (Maserati Stability Program) και το τελευταίο που σκληραίνει την ανάρτηση.

Advertisement

Με όλα τα παραπάνω, όταν αρχίζεις να πιέζεις στο όριο τα ελαστικά και βυθίζεις βαθιά το πόδι στο γκάζι μέσα στη στροφή, η ιταλική λίμο μοιάζει σα να κονταίνει μισό μέτρο και σα να χάνει μισό τόνο βάρους. Γίνεται μία άλλη GranTurismo με άλλα λόγια!

Συγχωρήστε μου τα αγγλικά στο σπικάζ και απολαύστε τον ήχο της Quattropotrte αλλά και τη θέα από το Pikes Peak!

Advertisement