Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Σχεδιάζοντας τη νέα 911 GT3

Ελλάδα 0:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Σχεδιάζοντας τη νέα 911 GT3

ΝΕΑ

Video: Σχεδιάζοντας τη νέα 911 GT3

ΝΕΑ

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Porsche και αφορά στη νέα 911 GT3 που έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Στο περιθώριο του μεγάλου ραντεβού της αυτοκίνησης, ο επικεφαλής σχεδιασμού της γερμανικής μάρκας Μίκαελ Μάουερ μιλά για το νέο του δημιούργημα και τα κοινά στοιχεία με την «Cup», την αγωνιστική της δηλαδή έκδοση.

Advertisement
Advertisement

To νέο τέκνο της μάρκας από τη Στουτγάρδη διαθέτει νέο σασί, νέο σύστημα μετάδοσης και νέο κινητήρα, καθώς παίρνει ώθηση από έναν V6 χωρητικότητας 3.8 λίτρων και είναι το ισχυρότερο της… οικογένειας που εφοδιάζεται με ατμοσφαιρική μονάδα. Συνολικά 475 άλογα φτάνουν στον πίσω άξονα μέσω του PDK κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που έχει εξελιχθεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, βάσει της τεχνογνωσίας της μάρκας από τους αγώνες.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας βασίζεται σε εκείνον που εφοδιάζει την 911 Carrera S αλλά έχει πολλά ανασχεδιασμένα μέρη. Οι κόφτες έρχονται στις 9.000 rpm, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 3.3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα της νέας 911 GT3 αγγίζει τα 313 km/h!
[nggallery id=2006]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)