Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Οι επιδόσεις του i8

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Οι επιδόσεις του i8

ΝΕΑ

Video: Οι επιδόσεις του i8

ΝΕΑ

Στις εντυπωσιακές για υβριδικό όχημα επιδόσεις του i8 επικεντρώνεται το νέο video που δημιούργησε η BMW, αναλύοντας τον τρόπο λειτουργίας του νέου της καμαριού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Με τη βοήθεια γραφικών, παρουσιάζεται ο τρόπος συνεργασίας ανάμεσα στον ηλεκτροκινητήρα των 131 PS που κινεί τον εμπρός άξονα και τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης και χωρητικότητας 1.5 lt που κινεί τους πίσω τροχούς συνεισφέροντας 231 PS. Η συνολική ροπή του plug-in υβριδικού επιδόσεων της BMW, ανέρχεται στα 362 PS με τη ροπή στα 58.1 kgm. Εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και επειδή μιλάμε για επιδόσεις, να τονίσουμε πως το i8 επιτυγχάνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4.5 sec ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χιλιόμετρα την ώρα.

Εκτός από τον τρόπο λειτουργίας των δύο κινητήριων μονάδων, τονίζονται στοιχεία καθοριστικά στην επίτευξη των παραπάνω επιδόσεων. Στοιχεία όπως το χαμηλό κέντρο βάρους, η αεροδυναμική απόδοση, η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων που κράτησαν χαμηλά το συνολικό βάρος του οχήματος αλλά και η κατανομή αυτού που είναι 50/50 συνεισφέρουν στις επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Η BMW έχει κάνει λόγο για άκρως ικανοποιητικό αριθμό παραγγελιών για το i8 που διαθέτει πολλές ακόμα καινοτομίες. Ανάμεσα σε αυτές, το high-tech κλειδί του αλλά και τα laser lights!