Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Τα laser lights του BMW i8

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Τα laser lights του BMW i8

ΝΕΑ

Video: Τα laser lights του BMW i8

ΝΕΑ

Ένα επεξηγηματικό video σχετικά με τη προηγμένη τεχνολογία των φωτιστικών σωμάτων του i8 έδωσε στη δημοσιότητα η BMW.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του plug-in επιδόσεων της βαυαρικής μάρκας είναι η χρήση LED παντού. Ειδικά όμως στα πρόσθια φωτιστικά σώματα, χρησιμοποιείται τεχνολογία Laser! Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε Laser-Lights σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Το video που ετοίμασε η BMW και σας παραθέτουμε, εξηγεί τη τεχνολογία αυτή, που προσφέρει διπλάσια ακτίνα φωτεινότητας από τα απλά LED φωτιστικά σώματα, πέντε φορές πιο ισχυρό φωτισμό και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας!

Advertisement
Advertisement

Το BMW i8 παίρνει ώθηση από το νέο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα της γερμανικής μάρκας, χωρητικότητας 1.5 lt (πρώτη φορά τοποθετείται σε μοντέλο παραγωγής της) και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο πρώτος αποδίδει 231 PS και χαρίζει κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 131 PS και κινεί τους εμπρός τροχούς. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 362 PS και η ροπή ορίζεται στα 58,1 kgm.

Διαβάστε περισσότερα για τις τεχνικές λεπτομέρειες του i8 εδώ. Δείτε ακόμα το high-tech κλειδί του, εικόνες από την παρουσίασή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αλλά και πως κυμαίνονται οι πωλήσεις του.