Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Opel Grandland X Hybrid και σε δικίνητη εκδοχή

Ελλάδα 16:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel Grandland X Hybrid και σε δικίνητη εκδοχή

ΝΕΑ

Opel Grandland X Hybrid και σε δικίνητη εκδοχή

ΝΕΑ

Η Opel πρόκειται το επόμενο διάστημα να εισάγει στη γκάμα της το Grandland X Hybrid και σε δικίνητη εκδοχή. Καιρός ήταν η συγκεκριμένη τεχνολογία να δώσει τα φώτα της στο γερμανικό SUV.

Advertisement
Advertisement

 

Το ηλεκτροκίνητο SUV κάνει χρήση του ίδιου βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και στην έκδοση 4Hybrid. Αλλά αντί δύο ηλεκτρικών μοτέρ των 110 ίππων, υπάρχει ένα στο πίσω μέρος χρησιμοποιώντας παράλληλα ένα κιβώτιο μονής σχέσης, ενώ συνδυάζεται με μπαταρία 13,2kWh. Έτσι, η απόδοση του Hybrid4 είναι 222 ίπποι, αρκετή για ένα 0-100 km/h σε 8,8 sec- και μια μέγιστη ταχύτητα 225 km/h.

Ωστόσο, οι εκπομπές του δικίνητου Grandland X πέφτουν περισσότερο όπως άλλωστε και η τιμή αγοράς του. Η μπαταρία 13,2kWh επιτρέπει μια ελαφρώς μεγαλύτερη ηλεκτρική εμβέλεια στα 55 χιλιόμετρα. Το 2WD Grandland X εξακολουθεί να διαθέτει τους ίδιους τρεις τρόπους μετάδοσης κίνησης όπως και το αναγεννητικό σύστημα πέδησης, το οποίο υιοθετεί και ο αδελφός του με κίνηση σε όλους τους τροχούς, με βασικό φορτιστή εκείνον των 3,7 kW ή προαιρετικά τον φορτιστή των 7,4 kWh για μείωση των χρόνων φόρτισης. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να φτάνουν στους εκθεσιακούς χώρους τον Απρίλιο του 2020. Από τις πρώτες αγορές που θα γνωρίσουν το Grandland X με τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι όπως αρχικά αναμενόταν η Μεγάλη Βρετανία.

Advertisement
Advertisement