Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Van από την Porsche; Γιατί όχι!

Ελλάδα 17:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Van από την Porsche; Γιατί όχι!

ΝΕΑ

Van από την Porsche; Γιατί όχι!

ΝΕΑ

Η Porsche δεν αποκλείει στο μέλλον να προσθέσει στην γκάμα της ένα van υψηλής τεχνολογίας και επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μακρινό πλέον 2018 ένα από τα μυστικά projects της Porsche είχε διαρρεύσει. Από τα γερμανικά «συρτάρια» είχε βγει ένα σχέδιο που δεν θύμιζε κανένα άλλο όχημα από εκείνα που μας είχε συνηθίσει η εταιρεία καθώς ανήκε στην κατηγορία των van. Οι ψίθυροι του 2018 μετατράπηκαν σε μια μεγαλοπρεπή παρουσίαση το 2020 όπου όλοι είδαμε για πρώτη φορά ολοκληρωμένο το Renndienst.

Τα όνειρα που έκαναν κάποιοι ωστόσο μπήκαν γρήγορα στον πάγο έπειτα από τις ξεκάθαρε δηλώσεις του τότε Επικεφαλής Μάρκετινγκ της Porsche, Ντέτλεφ βον Πλάτεν: «Ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων». Το σχέδιο του Renndienst τελικά αποσύρθηκε και δεν υπήρξε κάποια συνέχεια, ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι – ακόμα και μέσα στο εργοστάσιο – που δεν εγκατέλειψαν την ιδέα.

Advertisement
Advertisement

Ένας από αυτούς είναι ο Επικεφαλής Σχεδιασμού της Porsche, Πίτερ Βάργκα, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ζήτημα van. Ο ισχυρός άνδρας της Porsche ο οποίος έχει σχεδιάσει μοντέλα όπως η Taycan και η Panamera, δήλωσε ανοιχτά ότι του πάντα του άρεσε η ιδέα του van. Μάλιστα το σχέδιο του Renndienst ήταν μια υπέροχη ιδέα που συνδυάζει την πολυτέλεια με την άνεση.

Ο Πίτερ Βάργκα μάλιστα έφερε και το παράδειγμα της μεταφοράς προσωπικού σε τέτοιου είδους οχήματα στην premium κατηγορία εστιάζοντας την προσοχή του στην άνεση, την τεχνολογία και την πολυτέλεια που μπορούν να προσφέρουν. «Ίσως η Porsche θα πρέπει να ενδιαφερθεί για ένα νέο προϊόν, αυτή είναι η γνώμη μου», σχολίασε ο κος Βάργκα. Μένει να δούμε το επόμενο διάστημα αν η Porsche κοιτάξει αυτήν την κατηγορία ίσως σε μια ηλεκτρική πλατφόρμα, όπως το Volkswagen ID. Buzz.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ιστορική Porsche 356/2 είναι πανάκριβη και καλά κάνει!
Σώστε τους κινητήρες βενζίνης και diesel
H υβριδική Porsche 911 εξελίσσεται!

Advertisement