ΝΕΑ

Ντεμπούτο στις ΗΠΑ για την Continental GT V8 S

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντεμπούτο στις ΗΠΑ για την Continental GT V8 S

ΝΕΑ

Ντεμπούτο στις ΗΠΑ για την Continental GT V8 S

ΝΕΑ

Τέσσερις μήνες μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Continental GT V8 S έχει «επίσημη πρώτη» και στη Βόρεια Αμερική!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

To πολυτελές θηρίο θα είναι σε περίοπτη θέση στο περίπτερο της Bentley στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ που ξεκινά στις 13 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 26 του μήνα.

Όπως μαρτυρά το γράμμα «S», πρόκειται για έκδοση ισχυρότερη της απλής Continental GT. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο 4λιτρος twin-turbo κινητήρας βγάζει αντί για 507, συνολικά 528 PS. Η ροπή ορίζεται στα 69.3 kgm και είναι διαθέσιμη από τις 1700 rpm.

Advertisement
Advertisement

Η ανάρτησή της είναι χαμηλωμένη κατά 10mm, έχει πιο σκληρά ελατήρια και πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές ράβδους. Διαθέτει επίσης πιο ακριβές σύστημα διεύθυνσης, αεροδυναμικά βοηθήματα και 20άρες ζάντες να ολοκληρώνουν τους τομείς που διαφοροποιείται από το αντίστοιχο «απλό» μοντέλο.

Η τετρακίνητη Bentley Continental GT V8 S  χρησιμοποιεί το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF και χρειάζεται 4,5 sec για να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h ενώ έχει τελική ταχύτητα της τάξης των 309 km/h. Προσφέρεται και σε cabrio έκδοση, εκεί οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 4,7 sec και 308 km/h.

Ο V8 φέρει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, που όταν το αυτοκίνητο κινείται και ο οδηγός δεν πατά το γκάζι σταματά τη λειτουργία των 4 από τους 8 κυλίνδρους. Μαζί με όλες τις άλλες ρυθμίσεις, επιτρέπει στη Bentley να ανακοινώνει Continental GT V8 S , μεικτή κατανάλωση 10,6 lt/100 km (10,9 lt. για την ανοιχτή έκδοση).

Advertisement