Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εμπορικός πόλεμος και στα αυτοκίνητα

Ελλάδα 4:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εμπορικός πόλεμος και στα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Εμπορικός πόλεμος και στα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Μετά την απόφαση που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος  για την επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα και αλουμίνιο (διαβάστε ΕΔΩ), ο… πόλεμος μεταφέρεται και στα Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως την Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Όπως είχε γράψει επανειλημμένα το newsauto.gr ο Donald Trump ακόμα και προ της προεδρίας, εξέφραζε ανοικτά το… μένος για τα Γερμανικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΓΙΑΤΙ Ο TRUMP ΜΙΣΕΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ;

Την Παρασκευή ο Trump μέσω του αγαπημένου του Twitter απείλησε την Ευρώπη απαντώντας ουσιαστικά στον Πρόεδρο της Ε.Ε. Jean-Claude Juncker, ο οποίος δήλωσε στη Γερμανική τηλεόραση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βάλει φόρους στις μοτοσικλέτες της Harley-Davidson, στα τζιν της Levis και στο μπέρμπον: «Εάν η Ε.Ε. θέλει να αυξήσει την έτσι κι αλλιώς πολύ υψηλή της φορολογία για τις Αμερικάνικες εταιρείες, εμείς απλά θα θεσπίσουμε έναν νέο φόρο στα αυτοκίνητά της, τα οποία αυτή τη στιγμή εισάγονται στις Η.Π.Α.».

Advertisement
Advertisement

Σήμερα η Ε.Ε. φορολογεί τα εισαγόμενα αυτοκίνητα με δασμό 10%, την ίδια στιγμή που στις Η.Π.Α. ο αντίστοιχος φόρος είναι 2,5% και 25% στα pick-up και τα επαγγελματικά οχήματα. Ο Αμερικανός έχει πεί οτι βλέπει θετικά να υπάρξει ενιαίος φόρος 25% σε όλα τα αυτοκίνητα κάτι που ουσιαστικά βγάζει εκτός αγορά μάρκες όπως BMW, Mercedes, Audi, Lexus που έχουν μεγάλες πωλήσεις στις ΗΠΑ, λόγο τις υψηλής τους τιμής…