Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τριτοκοσμική χώρα η Ελλάδα. Τέτοια αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους!

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τριτοκοσμική χώρα η Ελλάδα. Τέτοια αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους!

ΝΕΑ

Τριτοκοσμική χώρα η Ελλάδα. Τέτοια αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους!

ΝΕΑ

Οι φωτογραφίες είναι… αληθινές και έχουν τραβηχτεί από αναγνώστη του Newsauto στο Νέο Ψυχικό.

Advertisement
Advertisement

Καθημερινά αναφερόμαστε στα προβλήματα που υπάρχουν στα θέματα ασφαλείας, στην πρόληψη αλλά και στους τρόπους που πρέπει να πράξουμε όλοι μας, προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι, είτε οδηγούμε ένα όχημα, είτε κινούμαστε πεζοί.

Ωστόσο αυτά που βιώνουμε αλλά και βλέπουμε στους δρόμους, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε, σε τι χώρα ζούμε. Το γνωρίζουμε, πως η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων στην Ευρώπη όπου ο μέσος όρος ηλικίας σχεδόν αγγίζει τα 20 έτη. Η αιτία αφορά ξεκάθαρα στην αγοραστική δύναμη του κοινού, αφενός γιατί οι μισθοί είναι χαμηλοί, αφετέρου οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

Παρά το γεγονός ότι , ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οχημάτων έχει τα χρονάκια του, υπάρχουν ιδιοκτήτες τα προσέχουν καθώς θέλουν να κινούνται με ασφάλεια, υπάρχουν όμως και αυτοί που όχι απλά δεν νοιάζονται αλλά αδιαφορούν για το κοινωνικό σύνολο.

Πόσο επικίνδυνο είναι για το κοινωνικό σύνολο να κυκλοφορεί ένα όχημα σε αυτη την κατάσταση;

Από το Ψυχικό στη λεωφόρο Κηφισίας

Advertisement
Advertisement

Δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά, καθώς στην περίπτωση του άρθρου που διαβάζετε, οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εθεάθη να κυκλοφορεί στην περιοχή του Νέου Ψυχικού και όπως μπορείτε να δείτε ήταν σε άθλια κατάσταση. Χτυπημένο παντού, με σπασμένα τζάμιακαθρέφτες και σίγουρα με σύστημα πέδησης αμφιβόλου ποιότητας.

Αρχικά ήταν παρκαρισμένο για αρκετή ώρα, μέχρι ο ιδιοκτήτης του να το φορτώσει με παλιοσίδερα και να συνεχίσει την πορεία του στη λεωφόρο Κηφισίας, δηλαδή σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής.

Κι όμως αυτό το όχημα κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους της Αθήνας

Στην Ελλάδα όλα επιτρέπονται…

Advertisement

Από τις φωτογραφίες διακρίνονται σίδερα δεμένα στο όχημα όπου ο οδηγός τα… έσερνε, βάζοντας σε κίνδυνο τους περαστικούς. Σε μία πολιτισμένη χώρα είναι 100% σίγουρο πως ένα τέτοιο όχημα δεν θα κυκλοφορούσε και ο ιδιοκτήτης του δεν θα τολμούσε ούτε καν να το σκεφτεί να νο βγάλει στους δρόμους. Στην Ελλάδα όμως όπου όλα επιτρέπονται κυκλοφορεί κανονικά χωρίς προβλήματα.

Να σημειώσουμε πως για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η Τροχαία, όμως μετά από 30 λεπτά δεν είχε εμφανιστεί κανείς.

Advertisement

Από την έρευνα που κάναμε, το εν λόγω Nissan είναι ασφαλισμένο, ωστόσο δεν καταφέραμε να διασταυρώσουμε αν διαθέτει δελτίο τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ)….