Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλάζουν όλα στην Δυτική Αττική

Ελλάδα 19:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλάζουν όλα στην Δυτική Αττική

ΝΕΑ

Αλλάζουν όλα στην Δυτική Αττική

ΝΕΑ

Κοντά στη δημοπράτηση, το έργο που θα δημιουργήσει αποσυμφόρηση σε ολόκληρη την περιοχή…

Advertisement
Advertisement

Σε προχωρημένο στάδιο, για την τελική ευθεία υλοποίησής του, βρίσκεται ο Τριπλός Κόμβος στον Σκαραμαγκά, ένα από τα σημαντικότερα έργα για την Δυτική Αττική

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προετοιμασίες για την έναρξη του διαγωνισμού είναι σχεδόν ολοκληρωμένες καθώς εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη ενώ τρέχουν και οι απαλλοτριώσεις.

Ένα από τα τελευταία βήματα είναι το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027, προκειμένου να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, ο οποίος αναμένεται στις αρχές του 2024. Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως εθνικής σημασίας και έχει ενταχθεί στον προγραμματισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Τεχνικός Σύμβουλος του έργου είναι η εταιρεία ΣΑΛΦΩ.

Advertisement
Advertisement

Το κόστος του έργου σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις αγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα οριστικοποιηθεί και επικαιροποιηθεί το σημερινό κόστος του έργου, ειδικότερα με τις μεγάλες αυξήσεις σε υλικά και ενέργεια. Το έργο προορίζεται προς ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής στην προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Ο Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά, πρόκειται για έργο-ανάσα για τη Δυτική Αττική. Με την κατασκευή του τριπλού κόμβου θα υπάρχει απευθείας σύνδεση της Εθνικής Οδού με τη Λεωφόρο Σχιστού, θα συνδεθεί η ημιδιανοιγμένη στο νότιο άκρο της, Περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ θα ολοκληρωθούν και θα λειτουργήσουν και ο διανοιγμένες Σήραγγες, που είναι στη στροφή προς Σκαραμαγκά και πριν την Λίμνη Κουμουνδούρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα 7 μεγάλα έργα που τα αλλάζουν όλα
Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκαν τα έργα των 7 Γεφυρών (+video)
Αλλάζουν όλα με τις αποστάσεις στην Αττική με το μεγάλο τούνελ