Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλάζουν τα πάντα στην Δυτική Αττική

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζουν τα πάντα στην Δυτική Αττική

ΝΕΑ

Αλλάζουν τα πάντα στην Δυτική Αττική

ΝΕΑ

Επιτέλους… ξεκολλάει ένα εμφατικό έργο, που θα δώσει πνοή σε όλη την Δυτική Αττική!

Advertisement
Advertisement

Η υλοποίηση του νέου μεγάλου έργου που βρίσκεται ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση θα δώσει τέλος στην κυκλοφοριακή συμφόρηση σε βασικούς οδικούς άξονες της Αθήνας.

Ένα από τα μεγάλα έργα είναι η σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, με εκτιμώμενο κόστος 55 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή η σύνδεση, που λειτουργεί ως προέκταση της Αττικής Οδού, αναμένεται να αποσυμφορήσει σημαντικά την κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό και στις λεωφόρους Σχιστού και Αθηνών.

Η Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω, με τους τρεις αναβαθμισμένους κόμβους των Ναυπηγείων, Σκαραμαγκά και Σχιστού, θα βελτιώσει τη δυτική πλευρά της πόλης και θα ολοκληρώσει τη λειτουργία των διανοιγμένων σηράγγων στον Σκαραμαγκά.

Advertisement
Advertisement

Το έργο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω με την κατασκευή του ανισόπεδου ημικόμβου Σκαραμαγκά, την αναβάθμιση του υφιστάμενου ανισόπεδου κόμβου Σχιστού και την αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου στο συγκεκριμένο τμήμα.
Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή του νέου ανισόπεδου κόμβου Ναυπηγείων και του απαιτούμενου δικτύου συλλεκτήρων όμβριων, καθώς και εργασίες μετατόπισης και προστασίας των δικτύων Φυσικού Αερίου, Ελληνικών Πετρελαίων και ΕΥΔΑΠ.Τ

 

Advertisement

 

Γεφύρι της Άρτας

Ο Κόμβος Σκαραμαγκά έχει μια προϊστορία που χρονολογείται από τα προηγούμενα 25 χρόνια. Παρόλα αυτά, μετά από πρόσκαιρη ανακίνηση και την ένταξή του στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής το 2017, το έργο έμεινε ανενεργό για περίπου πέντε χρόνια.

Advertisement

Τον Μάιο του 2019, ο τότε αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Υπηρεσιών, Χρήστος Καραμάνος ανέφερε ότι το έργο αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του μεγάλου αγωγού φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), ο οποίος διέρχεται από την περιοχή του Σκαραμαγκά και πρέπει να μετακινηθεί πριν αρχίσει η κατασκευή του Κόμβου.

Η παρουσία ενός μεγάλου αγωγού φυσικού αερίου παρουσιάζει τεχνικές προκλήσεις και απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες για τη μετακίνησή του. Μέχρι την επίλυση αυτού του ζητήματος, δεν είναι δυνατή η έναρξη της κατασκευής του Κόμβου Σκαραμαγκά. Η μετακίνηση του αγωγού φυσικού αερίου απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες μεταξύ των αρμόδιων φορέων και ενδέχεται να απαιτήσει χρόνο για την υλοποίησή της.

Advertisement

Το έργο λοιπόν είναι σε επανεκκίνηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2026…

ΑΚΟΜΑ:
Ιδού το μεγάλο τούνελ που θα σώσει την Αττική
Η Παραλιακή αλλάζει! Τέρμα το μποτιλιάρισμα (+vid)
Τέλος το μποτιλιάρισμα σε Αττική και Θεσσαλονίκη