Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari πουλά τρία πρωτότυπά της

Ελλάδα 21:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari πουλά τρία πρωτότυπά της

ΝΕΑ

Η Ferrari πουλά τρία πρωτότυπά της

ΝΕΑ

Πρόκειται για μια από τις πλέον ιδιαίτερες δημοπρασίες, μιας και περιλαμβάνει όχι ένα αλλά τρία πρωτότυπα της Ferrari που χρησιμοποιήθηκαν κατά την εξέλιξη του τοτέμ της Ιταλικής μάρκας, της LaFerrari.

Advertisement
Advertisement

Κάθε κομμάτι της τριάδας αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό στάδιο στη διαδικασία της εξέλιξης και ένας φανατικός συλλέκτης Ferrari θα πρέπει να τις πάρει «πακέτο».

Όσοι ενδιαφερθούν, έχουν αρκετό χρόνο μπροστά τους για να «καταστρώσουν τα σχέδιά τους» ή να κάνουν χώρο στις συλλογές τους, προκειμένου να υποδεχτούν κάποιο από τα τρία –ή και τα τρία- πρωτότυπα της Ferrari. Η δημοπρασία θα γίνει στο πλαίσιο της εκδήλωσης Mecum Monterey, από τις 18 έως τις 22 Αυγούστου.

Το «Αυτοκίνητο Εξέλιξης Εκπομπών Πρώτης Φάσης», εσωτερικά γνωστό στη Ferrari ως F150 Muletto M4, βασίζεται στην 458 αλλά έχει υποστεί τροποποιήσεις στο πλαίσιο προκειμένου να υποστηρίξει το πλήρες σύστημα μετάδοσης κίνησης της LaFerrari. Χρησιμοποιήθηκε το 2011 και το 2012 για να δοκιμαστούν τα μηχανικά μέρη και να διασφαλίσει ότι το σύνολο μπορεί να μείνει μέσα στις προβλεπόμενες προδιαγραφές που αφορούν στις εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Ακολουθεί το «Δεύτερης Φάσης Πρωτότυπο Εξέλιξης» που φαίνεται αρκετά διαφορετικό με μακρύτερο πίσω μέρος και χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο προπαραγωγής από ανθρακόνημα. Στην περιγραφή για τη δημοπρασία, επισημαίνεται πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαθέτει εξαρτήματα αμαξώματος και επένδυσης της καμπίνας που δεν βρέθηκαν σε κανένα άλλο μοντέλο της Ferrari. Έχει διανύσει 36.068 χιλιόμετρα, νούμερο που θεωρείται αρκετά μεγάλο για δοκιμές ενός αυτοκινήτου όπως είναι η LaFerrari.

Advertisement

Τέλος, το πρωτότυπο «Τρίτης Φάσης» που είναι ουσιαστικά ένα κανονικό μοντέλο αλλά πριν την τυποποίηση της παραγωγής και έχει ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως είναι το μικρό σήμα το τιμόνι που γράφει «F150». Φυσικά, με δεδομένο το ότι μιλάμε για ένα πανομοιότυπο με αυτά που μπήκαν σε τυποποιημένη παραγωγή αυτοκίνητο, το τρίτο πρωτότυπο αναμένεται να προσελκύσει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί πως κανένα από τα τρία δεν έχει έγκριση τύπου για κυκλοφορία σε δημόσιο δρόμο -ότι και αν σημαίνει αυτό για τους συλλέκτες που θα ασχοληθούν με την απόκτησή τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari & Lamborghini: Γιατί θα δυσκολευτούν με τα EV;
Θα αγοράζατε ποτέ… λευκή Ferrari Enzo;
Αυτή η Ferrari F40 θα χρειαστεί γερή επισκευή (video)