Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα αγοράζατε ποτέ… λευκή Ferrari Enzo;

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα αγοράζατε ποτέ… λευκή Ferrari Enzo;

ΝΕΑ

Θα αγοράζατε ποτέ… λευκή Ferrari Enzo;

ΝΕΑ

Η μοναδική λευκή Ferrari Enzo στον κόσμο προσφέρεται για αγορά αυτή την περίοδο και είμαστε περίεργοι αφενός για το αν θα εκτιμηθεί η σπανιότητά της και αφετέρου, πόσο θα κοστολογηθεί.

Advertisement
Advertisement

Από τον οίκο RM Sotheby’s θα δημοπρατηθεί η μοναδική λευκή Ferrari Enzo στον κόσμο στις 29 Ιουνίου και μένει να δούμε αν θα γίνει μια από τις ακριβότερες.

Αυτή η Enzo βγήκε από το εργοστάσιο στις 22 Μαΐου 2003 και είναι βαμμένη στο Bianco Avus, μια επιλογή που την κατατάσσει μεταξύ των λιγότερων από 20 που δεν ήταν κόκκινες. Η συγκεκριμένη επιλογή –να μην είναι κόκκινες- προσφέρθηκε από το εργοστάσιο μόνο στους καλούς πελάτες και ετούτη εδώ, είναι η μοναδική λευκή που πουλήθηκε από το εργοστάσιο. Το ιστορικό του αυτοκινήτου αποκαλύπτει πως ο πρώτος ιδιοκτήτης ήταν στην Ελβετία, ενώ το 2011 έγινε εξαγωγή στην Κίνα όπου όμως δεν ταξινομήθηκε ποτέ, πιθανότατα λόγω του ότι είναι αριστεροτίμονη.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν σε μια σημαντική συλλογή μοντέλων της Ferrari, ενώ τώρα το αυτοκίνητο είναι στον Καναδά. Στην καμπίνα της ιδιαίτερης αυτής Enzo υπάρχει μαύρο δέρμα στο ταμπλό, στο τιμόνι και στις βάσεις των καθισμάτων, ενώ πολλά εξαρτήματα από ανθρακονήματα είναι διάσπαρτα. Η ισχύς παρέχεται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,0 λίτρων που αποδίδει 651 ίππους και έχει λειτουργήσει μόλις για 9.600 χιλιόμετρα από τότε που ήταν καινούργιο. Αξίζει να σημειώσουμε πως η RM Sotheby’s, έχει ορίσει ως διάρκεια της δημοπρασίας τις 24 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων αναμένεται να δούμε πολλές και ενδιαφέρουσες προσφορές.

Η αξία μεταπώλησης των Enzo τα τελευταία χρόνια έχουν «εκτιναχθεί» προς τα επάνω, με το τελευταίο ανάλογο δείγμα (μια μαύρη Enzo με 27.358 χιλιόμετρα) τον περασμένο Αύγουστο να αλλάζει χέρια έναντι του ποσού των 3,1 εκατομμυρίων ευρώ. Λίγο κάτω από τα τρία εκατομμύρια, πουλήθηκε μια κόκκινη μεν αλλά με μόλις 4.760 χιλιόμετρα στο κοντέρ, κάτι που σημαίνει πως η λευκή των φωτογραφιών, λογικά θα ξεπεράσει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari Enzo: Επένδυση ή την χαίρεσαι πραγματικά; (video)
Για αυτή τη Ferrari Enzo έγινε ρεκόρ τιμής
14+1 από τα πιο σπουδαία κεντρομήχανα

Advertisement

 

 

 

Advertisement