Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρελά λεφτά για την Porsche 911 των «Cars»

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρελά λεφτά για την Porsche 911 των «Cars»

ΝΕΑ

Τρελά λεφτά για την Porsche 911 των «Cars»

ΝΕΑ

Η ταινία της Pixar είχε κάνει εκατοντάδες εκατομμύρια εισπράξεις. Και η γαλάζια Sally που κατασκεύασε η Porsche δεν πήγε και αυτή πίσω.

Advertisement
Advertisement

Λίγες ημέρες πριν, η Porsche παρουσίασε ένα πολύ ιδιαίτερο project. Κατασκεύασε μία 911 GTS στα χρώματα και την γενικότερη αύρα που είχε η διάσημη φιγούρα της ταινίας Cars, η Sally Carrera.

Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν μία one-off δημιουργία, η οποία βγήκε σε δημοπρασία στην πρόσφατη εβδομάδα του Monterey. Και η τιμή που έπιασε είναι ένα εκπληκτικό ποσό. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Sally Carrera της Porsche πωλήθηκε προς 3,6 εκατ. δολάρια.

Για να έχουμε μία εικόνα, αυτό το ποσό είναι 24 φορές περισσότερο από το κόστος μίας Porsche 911 GTS της γενιάς 992. Βέβαια αυτή δεν είναι μία τυχαία 911 αλλά πρόκειται για το αποτέλεσμα συνεργασίας με τους σχεδιαστές της ταινίας, έχοντας αρκετά αποκλειστικά στοιχεία.

Advertisement
Advertisement

Το πιο εμφανές είναι ότι δανείζεται τους τροχούς από την 996 Turbo που είχε και η Sally Carrera στην ταινία. Το χρώμα επίσης είναι το χαρακτηριστικό μπλε που υπήρχε στην κινηματογραφική οθόνη όπως και το χαριτωμένο τατουάζ που βρισκόταν κρυμμένο κάτω από την πίσω αεροτομή.

Μία ακόμα χαριτωμένη λεπτομέρεια είναι ότι το κουμπί για την επιλογή των προγραμμάτων οδήγησης έχει την ένδειξη “Kachow”, η οποία ήταν το επιφώνημα που κυριαρχούσε στις “κόντρες” της ταινίας με τον Κεραυνό Μακ Κουήν.

Advertisement

Η Porsche πάντως ανακοίνωσε ότι τα χρήματα από τις πωλήσεις θα πάνε σε δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα. Τον επιμορφωτικό οργανισμό Girls Inc και στο UN Refugees Agency.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H θρυλική Porsche 911 Turbo επιστρέφει στη ζωή
Porsche 911 GT3 RS: Ένα «όπλο» πίστας με άδεια κυκλοφορίας (+video)
H Porsche Taycan είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό στην Πράσινη Κόλαση (+video)

Advertisement