Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota RAV4: Το ηγετικό SUV

Ελλάδα 0:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota RAV4: Το ηγετικό SUV

ΝΕΑ

Toyota RAV4: Το ηγετικό SUV

ΝΕΑ

Στη νέα του γενιά, το μοντέλο της Toyota που δημιούργησε την κατηγορία των SUV, αποτελεί την ιδανική ισορροπία μεταξύ λειτουργικότητας, τεχνολογίας και αμίμητου στυλ. Το νέο RAV4 έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται για να παραμείνει στην κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Από το 1994 όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, το RAV4 ήταν το μοντέλο που συγκέντρωνε με έναν τρόπο ιδανικό, τα καλύτερα στοιχεία που θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από ένα αυτοκίνητο. Δημιουργώντας ταυτόχρονα μια ολόκληρη κατηγορία, η Toyota έφερνε στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή, το μοντέλο που έμελλε να γίνει πρωταγωνιστής και ηγέτης, ανοίγοντας το δρόμο για μια τελείως νέα κάστα αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Από τότε μέχρι σήμερα, έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι της εξέλιξης αλλά πάντα με την εκάστοτε γενιά του RAV4 να ηγείται στα trends της αγοράς, είτε εισάγοντάς τα, είτε παρουσιάζοντάς τα στην καλύτερή τους φόρμα. Το τετρακίνητο μοντέλο που συνδύαζε τον εκτός δρόμου χαρακτήρα με την άνεση και τα οδικά χαρακτηριστικά ενός κανονικού επιβατικού, ήταν η ιδανική συνταγή. Αρχικά, το μοντέλο εξέπληξε τους πάντες και τελικά, αποδείχτηκε παραπάνω από ευφυές, σημειώνοντας μοναδική επιτυχία στον εμπορικό στίβο, κάτι που συνέβαλε στην ανάδειξη των SUVs, ως την κατηγορία των αυτοκινήτων που είναι πλέον η πιο δυνατή της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με τον τρόπο αυτό, μετά από δυόμισι δεκαετίες συνεχούς παρουσίας αλλά και πέντε γενιές, το RAV4 ξεπέρασε τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για τη συνολική αξία του αυτοκινήτου και αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιτυχία του σε όλες τις αγορές του πλανήτη καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το RAV4 αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο που πωλούνταν ίδιο παγκοσμίως. Παραδοσιακά πιο δυνατή αγορά για το RAV4 είναι αυτή της Β. Αμερικής όπου μόνο το 2019 το μοντέλο ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο πωλήσεις.

Advertisement

Την περσινή χρονιά όμως το RAV4 χάρη και στην έλευση της νέας γενιάς το κατάφερε να σημειώσει νέο ετήσιο ρεκόρ στην Ευρώπη (όπου για σειρά ετών είναι το SUV με τις περισσότερες πωλήσεις) καταγράφοντας περισσότερες από 130.000 πωλήσεις. Το 2020 παρά τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν από την πανδημία που πλήττει όλον τον πλανήτη, θα είναι μια χρονιά ορόσημο καθώς η πρεμιέρα της νέας plug-in υβριδικής έκδοσης του RAV4 ανοίγει ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία και την πορεία του μοντέλου.

Advertisement

Σε αυτή την πραγματικά απαιτητική εποχή, η Toyota έχει εφοδιάσει το ηγετικό της SUV με κορυφαία αισθητική αλλά και τεχνολογία. Το RAV4 σχεδιάστηκε για να συναρπάζει τόσο σε όψη όσο και σε οδηγική απόλαυση. Με την πρωτοποριακή self-charging hybrid τεχνολογία του εξασφαλίζει τις χαρές της ηλεκτρικής κίνησης χωρίς έγνοιες. Στην ευρύχωρη και ιδιαίτερα άνετη καμπίνα του, οι επιβάτες αισθάνονται πως κινούνται μέσα στην πόλη αλλά και έξω από αυτή, με εξαιρετική ασφάλεια. Διακριτικό και εκλεπτυσμένο το RAV4 διαθέτει ένα μοντέρνο εσωτερικό, άψογα διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο με κορυφαίες τεχνολογίες.

Advertisement

Χάρη στην πρωτοποριακή πλατφόρμα TNGA, το βάρος του αυτοκινήτου έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ και το κέντρο βάρους εμφανίζεται πιο κοντά στο έδαφος, δίνοντας κορυφαία χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας. Ο οδηγός κάθεται ψηλά και έχει άριστη περιφερειακή ορατότητα. Το RAV4 είναι το μοντέλο της Toyota που θα πάει τους επιβάτες του παντού, με κορυφαία άνεση, ασφάλεια και μοναδικό στυλ.