Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota-PSA: Το επόμενο κεφάλαιο της συνεργασίας τους

Ελλάδα 12:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota-PSA: Το επόμενο κεφάλαιο της συνεργασίας τους

ΝΕΑ

Toyota-PSA: Το επόμενο κεφάλαιο της συνεργασίας τους

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία και ο όμιλος PSA ανακοίνωσαν και επίσημα τα βήματα που θα ακολουθήσουν στο μέλλον όσον αφορά τη συνεργασία τους στην Ευρώπη η οποία αφορά και την επέκτασή της στον τομέα των ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα και από το τέλος του 2019 ο όμιλος PSA θα διευρύνει την γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων που προσφέρει στην Toyota Motor Europe, για διάθεση στην Ευρώπη με το σήμα της ιαπωνικής εταιρίας. Το νέο όχημα που θα προστεθεί στην γκάμα της Toyota είναι ένα C-Van που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της PSA στο Vigo της Ισπανίας. Η συνεργασία των δύο εταιριών πάνω στα ελαφριά επαγγελματικά οχήματα ξεκίνησε το 2012 με την παραγωγή του Toyota PROACE στο εργοστάσιο του γαλλικού ομίλου στο Hordain της Γαλλίας.

toyota-psa-partnership-2

Οι δύο εταιρίες θέλουν να βαθύνουν περισσότερο την συνεργασία τους στα μικρού και μεσαίου μεγέθους ελαφριά επαγγελματικά οχήματα που διαθέτουν στην Ευρώπη εκμεταλλευόμενες η καθεμιά τα δυνατά σημεία της άλλης, που προκύπτουν βέβαια κυρίως από οικονομίες κλίμακας. Η Toyota θα συμμετέχει σε αυτό το κομμάτι της συμφωνίας προσφέροντας ρευστό για την εξέλιξη αλλά και τις επενδύσεις που θα χρειαστεί να γίνουν σε βιομηχανικό επίπεδο για τις μελλοντικές γενιές των ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων των δύο εταιριών.

Advertisement
Advertisement

Από την μεριά της η Toyota θα κάνει δικό της το εργοστάσιο Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech s.r.o. (TPCA) που βρίσκεται στο Kolin της Τσεχίας. Το συγκεκριμένο σύγχρονο εργοστάσιο κατασκευάστηκε το 2002, με την λειτουργία του να ξεκινά το 2005. Εκεί είναι που κατασκευάζονται τα Toyota Aygo, Peugeot 108 και Citroën C1 και το εργοστάσιο θα περάσει στην κατοχή της Toyota τον Φεβρουάριο του 2021 και θα γίνει το 8ο της ιαπωνικής εταιρίας επί ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ θα συνεχίσει να παράγει την υπάρχουσα γενιά Aygo, 108 και C1.