Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota-Πολωνία: Παραγωγή και 2ης μετάδοσης για υβριδικά

Ελλάδα 4:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota-Πολωνία: Παραγωγή και 2ης μετάδοσης για υβριδικά

ΝΕΑ

Toyota-Πολωνία: Παραγωγή και 2ης μετάδοσης για υβριδικά

ΝΕΑ

Με τις πωλήσεις των υβριδικών της μοντέλων να αυξάνονται συνεχώς στην Ευρώπη, η Toyota Motor Europe (TME) ανακοίνωσε την προσθήκη στην παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Πολωνία και μίας νέας e-CVT μετάδοσης για υβριδικά από το 2021.

Advertisement
Advertisement

 

Η Toyota έχει κερδίσει το στοίχημα με τα υβριδικά μοντέλα στις αγορές της Ευρώπης, τα οποία καταλαμβάνουν περισσότερες από τις μισές συνολικές πωλήσεις της εταιρίας στην Γηραιά Ήπειρο με το ποσοστό να ανέρχεται στο 52%.

Advertisement
Advertisement

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ιάπωνες έχουν ξεκινήσει να παράγουν συστήματα μετάδοσης για τα υβριδικά τους μοντέλα και επί ευρωπαϊκού εδάφους, κάτι που έκαναν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την χρονιά που μας πέρασε στο εργοστάσιο της Toyota στο Wałbrzych της Πολωνίας. Το ίδιο εργοστάσιο θα φιλοξενήσει από το 2021 και την παραγωγή ενός δεύτερου e-CVT κιβωτίου για τα υβριδικά συστήματα κίνησης των Ιαπώνων που έχουν προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή: συνολικά και για τα δύο εργοστάσιά της στην Πολωνία το σύνολο των επενδύσεων της Toyota θα ανέλθει στα 1,2 δισ. ευρώ με στόχο τον εκσυγχρονισμό τους και την ισχυροποίηση της παραγωγής.

toyota poland

“Τα εργοστάσιά μας στην Πολωνία αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία ως κέντρα παραγωγής εξαρτημάτων για υβριδικά συστήματα κίνησης στην Ευρώπη. αυτή η ανακοίνωση είναι μια καθαρή ένδειξη εκτίμησης για αυτά που έχουν πετύχει τα εργοστάσια μας και μία νέα ψήφος εμπιστοσύνης για το μέλλον. Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τους συνεργάτες μας ώστε να εργάζονται με μοντέρνες αυτοματοποιημένες διαδικασίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των κύριων εξαρτημάτων των ηλεκτρικών κινητήρων. Το σήμερα σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα στα μακρόπνοα σχέδια μας προς την ηλεκτροποίηση της πολωνικής αλλά και συνολικά της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.”, δήλωσε ο Eiji Takeichi, πρόεδρος της Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP).

Advertisement

Η σημασία των επενδύσεων της Toyota στην Πολωνία αντικατοπτρίζεται και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Mateusz Morawiecki που επισκέφτηκε το εργοστάσιο: “Η Οικονομία είναι όπως και ένα αυτοκίνητο. Αν δεν έχεις καλή μετάδοση, αν δεν έχεις καλή κλιμάκωση σχέσεων, η οικονομία δεν πηγαίνει τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Οι νέες τεχνολογίες όπως εκείνες που έχουμε προσελκύσει με την Toyota στην Πολωνία είναι αυτή η “καλή κλιμάκωση”. Έτσι και εμείς είμαστε καθ οδόν για να αυξήσουμε των εκμοντερνισμό και την καινοτομία της πολωνικής οικονομίας.”