Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Έναρξη παραγωγής συστημάτων μετάδοσης για υβριδικά στην Ευρώπη

Ελλάδα 0:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Έναρξη παραγωγής συστημάτων μετάδοσης για υβριδικά στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Toyota: Έναρξη παραγωγής συστημάτων μετάδοσης για υβριδικά στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Την έναρξη παραγωγής επί ευρωπαϊκού εδάφους των συστημάτων μετάδοσης 4ης γενιάς για υβριδικά οχήματα ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρία. Τα συστήματα θα κατασκευάζονται για πρώτη φορά στο εργοστάσιο της στο Wałbrzych της Πολωνίας. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Τα νέα αυτά συστήματα μετάδοσης για υβριδικά θα τοποθετούνται σύμφωνα με την Toyota στην υβριδική Corolla αλλά και στο C-HR. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες το εργοστάσιο Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP), όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι το πρώτο εργοστάσιο εκτός Ασίας και το δεύτερο εκτός Ιαπωνίας που θα κατασκευάζει τα εν λόγω προηγμένα συστήματα μετάδοσης.

“Ξεκινήσαμε το ταξίδι της Ευρώπης προς την ηλεκτροκίνηση με το πρώτο μας υβριδικό στην Ευρώπη το 2000. Σήμερα, σχεδόν μία στις δύο πωλήσεις μας αφορά υβριδικό μοντέλο και οι πωλήσεις των υβριδικών μας συνεχίζουν να έχουν ανοδική πορεία. Η υβριδική τεχνολογία είναι το στοιχείο που μας διαφοροποιεί. Είναι μόνο ένα μέρος του στρατηγικού σχεδίου μας που προβλέπει την πώληση 5,5 εκατ. ηλεκτροκίνητων οχημάτων παγκοσμίως, κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων και ενός εκατομμυρίου οχημάτων μηδενικών ρύπων, μέχρι το 2030. Η συνεχής αύξηση των πωλήσεων μας στην Ευρώπη επιτρέπει την επέκταση της τοπικής παραγωγής που αφορά υβριδικά συστήματα.”, ήταν οι σχετικές δηλώσεις του Dr. Johan van Zyl, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Toyota Motor Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η τελευταία εξέλιξη για την Toyota θα δημιουργήσει 600 νέες θέσεις εργασίας στην Πολωνία και ανεβάζει την συνολική επένδυση της εταιρίας στη χώρα πάνω από το ένα δισ. ευρώ.