Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota και Subaru ετοιμάζουν νέο ηλεκτρικό SUV!

Ελλάδα 9:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toyota και Subaru ετοιμάζουν νέο ηλεκτρικό SUV!

ΝΕΑ

Toyota και Subaru ετοιμάζουν νέο ηλεκτρικό SUV!

ΝΕΑ

Την πρόθεσή τους να εξελίξουν από κοινού μία νέα πλατφόρμα για ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο (BEV) ανακοίνωσαν οι Toyota και Subaru με τους δύο Ιάπωνες κατασκευαστές να συνδυάζουν την τεχνογνωσία τους με το βλέμμα στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

 

Ειδικότερα, η πρόθεση των Toyota και Subaru είναι να εξελίξουν μια νέα πλατφόρμα σχεδιασμένη από την αρχή για εφαρμογή αποκλειστικά σε πλήρως ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα. Τα εν λόγω μελλοντικά μοντέλα θα είναι μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα που θα σχεδιαστεί έτσι από την αρχή ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται σε διαφορετικές προδιαγραφές και απαιτήσεις.

Advertisement
Advertisement

Από τη συνεργασία των δύο εταιριών θα προκύψει ένα BEV SUV που τοποθετείται στην μεσαία κατηγορία (C-segment) και από ό,τι καταλαβαίνουμε θα είναι το πρώτο που θα δει το φως της παραγωγής. Αργότερα και σε σύμφωνα με την ανακοίνωση της Toyota θα ακολουθήσουν sedan μεσαίου και μεγαλύτερου μεγέθους (C και D) αλλά και άλλα SUV μοντέλα.

Το μελλοντικό ηλεκτροκίνητο SUV θα πωλείται ξεχωριστά από κάθε εταιρία με την Toyota να προσφέρει στην κοινή εξέλιξη τις γνώσεις της γύρω από την ηλεκτροκίνηση και την Subaru να βάζει την τεχνογνωσία της στον τομέα της 4κίνησης.

Advertisement

Η συνεργασία των δύο Ιαπώνων κρατεί καλά από το 2005, όταν και ανακοινώθηκε και στο πέρασμα του χρόνου έγινε ακόμη πιο ουσιαστική με τις δύο εταιρίες να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και σε άλλους τομείς.

Τα Toyota 86 και Subaru BRZ είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε το πότε θα προκύψει ο νέος καρπός από τη συνεργασία Toyota-Subaru.

Advertisement