Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Toyota Yaris των 261 ίππων και σε cabrio;

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Toyota Yaris των 261 ίππων και σε cabrio;

ΝΕΑ

To Toyota Yaris των 261 ίππων και σε cabrio;

ΝΕΑ

Το είπαμε πριν και θα το πούμε ξανά – η Toyota έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το Yaris, ακόμα περισσότερο με το νέο hot Yaris hot hatchback που ξεκίνησε από το Tokyo Auto Salon.

Advertisement
Advertisement

 

Το κάποτε ταπεινό αστικό αυτοκίνητο μετατράπηκε σε πύραυλο τσέπης, χάρη σε μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους οπαδούς των μικρών γρήγορων αυτοκινήτων. Ενώ το GR Yaris φαίνεται ήδη απίστευτο στην κλειστή έκδοση, μια ανοιχτή έκδοση έχει αποδοθεί από την X-Tomi Design. Οι σκέψεις μας; Μας αρέσει και πιστεύουμε ότι θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη στη σειρά της Toyota – αλλά μην ελπίζετε προς το παρόν ότι θα γίνει τελικά και πράξη. Πρόκειται για μια προχωρημένη σκέψη και νομίζουμε ότι είναι πιο κοντά στην μυθοπλασία παρά στην παραγωγή. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν απουσιάζει η οροφή σε ένα αυτοκίνητο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ρουκέτα τσέπης που παράγει 257 ίππους και 360 Nm ροπής παρακαλώ. Η ασφάλεια, η δομική ακεραιότητα και το κόστος παραγωγής είναι μόνο λίγοι από τους ανασταλτικούς παράγοντες που απαιτείται να ξεπεραστούν για να γίνει η ιδέα πράξη.

Αν και οι πιθανότητες να δούμε αυτό το φανταστικό GR Yaris στο δρόμο είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες, δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε την εμφάνισή του. Επίσης, δεν μπορούμε παρά να αναλογιστούμε επίσης αν ένα κάμπριο Toyota θα πουλήσει, βλέποντας ότι ο κόσμος έχει μια ακόρεστη δίψα για SUV. Αυτό και μόνο μας φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση της crossover εκδοχής του νέου Yaris. Επισήμως πάντως ανακοινώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε και αφορά μάλιστα την ευρωπαϊκή αγορά. Φήμες αναφέρουν πως η “ψηλή” έκδοση του Yaris είναι σε εξέλιξη και δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι να δούμε το τελικό σχέδιο.

Advertisement
Advertisement

“Αυτό το μοντέλο θα αυξήσει την επιτυχία του Yaris στην Ευρώπη, αναμένουμε ότι τα crossover θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του όγκου πωλήσεων της Toyota στη Γηραιά Ήπειρο μέχρι το 2025”, λέει ο Matt Harrison, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της φίρμας.