Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Ετοιμάζει και τρίτο σπορ αυτοκίνητο;

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Ετοιμάζει και τρίτο σπορ αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Toyota: Ετοιμάζει και τρίτο σπορ αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Ενώ η Toyota σχεδιάζει ένα τρίτο σπορ αυτοκίνητο για να συμπληρώσει τα GT86 και Supra, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτό να είναι φθηνότερο από το 86. Ο επικεφαλής Toyota Gazoo Racing Tetsuya Tada, αποφάνθηκε…

Advertisement
Advertisement

Ενώ υπάρχουν ακόμη τα σχέδια στην Toyota να δημιουργηθεί ένα τρίτο σπορ αυτοκίνητο, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές πρέπει να παραμείνουν ρεαλιστές σχετικά με το κόστος του. Το τελευταίο δεν μπορεί να μειωθεί. Αυτό από μόνο του μπορεί να σκοτώσει γρήγορα ένα εξειδικευμένο προϊόν (ένα σπορ αυτοκίνητο, για παράδειγμα) αν το αυτοκίνητο δεν πωληθεί τελικά στην τιμή που θα επιτρέψει στην Toyota να εξοικονομήσει κέρδος.

Μιλώντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ο Tada είπε: “Πιστεύω ότι οι περισσότεροι καταναλωτές προσβλέπουν στο μικρότερο από τους” τρεις σπορ αδελφούς” και όταν το λένε το “μικρότερο”, αναμένουν βέβαια ότι θα είναι το πιο προσιτό από πλευράς τιμής. Όμως, στην πραγματικότητα, η εμφάνιση ενός συμπαγούς μικρού σπορ αυτοκινήτου είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. “Είναι ενδιαφέρον ότι το 86, το υπάρχον σπορ αυτοκίνητο της Toyota, έχει αντίκτυπο στην εξέλιξη με τρόπους που δεν περιμένεις. Το νέο όμως και μικρότερο αυτοκίνητο επιδόσεων δεν μπορεί να είναι προσιτό γιατί κρύβει πίσω του μια σειρά από έρευνες και απαιτεί νέα τεχνοτροπία.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα, είναι πιθανότερο ότι το νέο αυτοκίνητο – το οποίο μπορεί να είναι ένα σπορ αυτοκίνητο με μεσαίο κινητήρα σύμφωνα με το αγαπημένο MR2 – να τοποθετηθεί τιμολογιακά κάπου μεταξύ του 86 και του Supra. Εάν αυτός ο πιθανός διάδοχος του MR2 καταφέρει να προσφέρει περισσότερη δύναμη από το 86 με τον τρόπο του MR2 του χθες, η Toyota θα έχει έναν νικητή στα χέρια της, ειδικά εάν καταφέρνει να έρθει στην Ευρώπη με τιμή γύρω στα 35.000 ευρώ.