Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Camry Hybrid: Επίσημα και στην Ευρώπη το 2019

Ελλάδα 21:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Camry Hybrid: Επίσημα και στην Ευρώπη το 2019

ΝΕΑ

Toyota Camry Hybrid: Επίσημα και στην Ευρώπη το 2019

ΝΕΑ

Στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, έπειτα από απουσία 14 ετών, επιστρέφει το παγκόσμιο best seller της Toyota στα σεντάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρίας το υβριδικό Camry θα είναι διαθέσιμο από το νέο έτος. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το όνομα Camry δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρωπαϊκό κοινό, με το σεντάν της Toyota να έχει κάνει την τελευταία του εμφάνιση στη Γηραιά Ήπειρο το 2004. Τα Carina και Avensis ήταν οι εκπρόσωποι των Ιαπώνων σε αυτή την κατηγορία. Ωστόσο, στον υπόλοιπο κόσμο το Camry δεν είναι απλά δημοφιλές, αλλά το παγκόσμιο best seller στα σεντάν της κατηγορίας D/E. Σύμφωνα με την Toyota οι πωλήσεις του ανέρχονται στις 700.000 πωλήσεις ετησίως με το μοντέλο να έχει διατεθεί συνολικά σε 19.000.000 μονάδες από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς το 1982.

toyota-camry-europi-640

Αυτό τον άσο λοιπόν τραβά η Toyota από το μανίκι της, μετά και την απόφαση που πήρε να σταματήσει την παραγωγή του Avensis λόγω χαμηλών πωλήσεων. Πέρσι στην Ευρώπη πουλήθηκαν λίγο περισσότερα από 25.000 Avensis, όταν το μοντέλο έκλεινε το 2004 με 140.000 ετήσιες πωλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το υβριδικό Camry βρίσκεται πλέον στην 8η γενιά του που παρουσιάστηκε πέρσι και έχει “χτιστεί” πάνω στην πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) της ιαπωνικής εταιρίας. Θα αποτελέσει το 8ο ευρωπαϊκό μοντέλο στην γκάμα της Toyota.

toyota-camry-europi-640-2

Advertisement

Οι Ιάπωνες ανακοινώνουν πως το υβριδικό τους σεντάν θα φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης 2,5 λίτρων, όπως και η αμερικάνικη έκδοση του μοντέλου, χωρίς να μπαίνουν όμως σε λεπτομέρειες. Αν κρίνουμε από την αμερικάνικη έκδοση τότε η απόδοση του “εξευρωπαϊσμένου” μοτέρ αναμένεται κοντά στους 175 ίππους την στιγμή που η ισχύς του ηλεκτρικού κινητήρα ανέρχεται στους 118 ίππους με την ροπή του τελευταίου να αγγίζει τα 20,6 κιλά.

Η ιαπωνική εταιρία υπόσχεται μια διασκεδαστική εμπειρία οδήγησης για το υβριδικό Camry, το οποίο αναμένεται να δεχτεί αλλαγές, ως είθισται, στον τομέα των αναρτήσεων, με στόχο να ταιριάξει καλύτερα στα γούστα του πιο απαιτητικού ευρωπαϊκού κοινού.

Advertisement