Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Aygo X και Yaris: Δημιουργούν τάσεις και σε βάζουν στον κόσμο της αυτοκίνησης

Ελλάδα 18:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Aygo X και Yaris: Δημιουργούν τάσεις και σε βάζουν στον κόσμο της αυτοκίνησης

ΝΕΑ

Toyota Aygo X και Yaris: Δημιουργούν τάσεις και σε βάζουν στον κόσμο της αυτοκίνησης

ΝΕΑ

Το ιδανικό πρώτο αυτοκίνητο είναι χαριτωμένο και μαζεμένο σε διαστάσεις, κλείνει το μάτι και στα δυο φύλα που επιθυμούν ευελιξία, στιλ και κυρίως χαμηλό κόστος κτήσης. Είναι τα νέα Toyota Aygo X και Yaris.

Advertisement
Advertisement

Toyota Aygo X

Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος προκειμένου να κατέβετε άνετα στην παραλία το καλοκαίρι και νέες σύγχρονες τεχνολογίες που προέρχονται από μεγαλύτερα αυτοκίνητα, το Aygo X συστήνεται εκ νέου στο νεανικό και όχι μόνο κοινό.

Η νέα και πιο άκαμπτη πλατφόρμα “GA-B” του εξασφαλίζει ακόμα καλύτερο επίπεδο ασφάλειας και ικανοποιητικούς χώρους στο προσεγμένο εσωτερικό του. Ταυρόχρονα η αύξηση του πλάτους σηματοδότησε και την ενίσχυση της ευρυχωρίας της καμπίνας , με την απόσταση των καθισμάτων του συνοδηγού και του οδηγού να έχει μεγαλώσει κατά 20 χλστ. αυξάνοντας τον χώρο για τους αγκώνες τους κατά 45 ολόκληρα χλστ.

Advertisement
Advertisement

Εκ των κορυφαίων στην κατηγορία (A-Segment) είναι και ο χώρος αποσκευών του νέου και πολυτάλαντου Aygo X ο οποίος σημειώστε πως αυξήθηκε κατά 60 λίτρα, φτάνοντας πλέον τα 231 προκειμένου να χωρούν όλες οι αποσκευές σας.

Η ακτίνα στροφής του νέου Toyota Aygo X δεν ξεπερνά τα 4,7ο μέτρα διευκολύνοντας τα μέγιστα στην κυκλοφορία εντός πόλης, ενώ η απόσταση από το έδαφος προσφέρει επίσης και εξαιρετική εποπτική ορατότητα.
Το Aygo X προσφέρεται σε μια μεγάλη παλέτα χρωματικών επιλογών (Cardamom, Chilli, Ginger και Juniper) οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν μάλιστα με μαύρη οροφή η οποία αναβαθμίζει περαιτέρω την εικόνα του νέου μικρού crossover.

Advertisement

Ταυτόχρονα το νέο σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect στο φιλόξενο εσωτερικό προσφέρει απρόσκοπτη, ασύρματη σύνδεση με το smartphone σας, ενώ η HD οθόνη των 9,0 ιντσών και το κορυφαίας ποιότητας ηχοσύστημα JBL κάνουν τις διαδρομές απολαυστικές.

Advertisement

Επιπλέον, ενσωματώνει μια σειρά συνδεδεμένων υπηρεσιών όπως το Cloud σύστημα πλοήγησης και τις over the air ανανεώσεις λογισμικού. Συνδεθείτε στο ΜyT και ρυθμίστε απομακρυσμένα τη θερμοκρασία της καμπίνας καθώς και το κλείδωμα/ ξεκλείδωμα των θυρών και ενημερωθείτε για μια σειρά λειτουργιών μέσα από το smartphone σας.

Κινητήρια δύναμη του μικρού, εντυπωσιακού Toyota είναι ο δοκιμασμένος 1.000αρης 3κύλινδρος βενζίνης των 72 ίππων και των 93 Nm, ο οποίος συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, είτε με αυτόματο CVT. Ότι καλύτερο δηλαδή για τον αστικό χαρακτήρα του νέου Aygo X που όμως δεν λέει όχι και στις εκδρομές.

Advertisement

Έτσι λοιπόν  θα σε πάει παντού χωρίς κόπο και άγχος και, το σημαντικότερο, ιδιαίτερα οικονομικά.. Η κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα μόλις 4,7 λτ./100 χλμ. (WLTP), την ίδια στιγμή που οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 107 γρμ./χλμ., γεγονός που σημαίνει πως εξαιρείται από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Φυσικά η Toyota δεν θα μπορούσε να κάνει εκπτώσεις σε ότι αφροά την ασφάλεια των επιβατών του Aygo X, καθώς το «παρών» δίνει η δέσμη συστημάτων ασφαλείας Toyota Safety Sense, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αισθητήρες καμερών καθώς και σύστημα αποφυγής σύγκρουσης (Pre-Collision System) με εντοπισμό οχημάτων ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.

Το νέο Toyota Aygo X υιοθετεί επίσης το σύστημα ανίχνευσης πεζών (μέρα/ νύχτα) και ποδηλατών (μέρα), όπως και τις σημαντικές τεχνολογίες Collision Mitigation Support, ενεργό Cruise Control, αλλά και το σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Εκτός όμως από την ενεργητική ασφάλεια του νέου Aygo X βαρύτητα δόθηκε και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, πολύ σημαντικός για ένα μικρό αυτοκίνητο. Στο αμάξωμα του Aygo X λοιπόν συναντάμε εκτός των άλλων και τις κατάλληλες δομικές ενισχύσεις οι οποίες αναλαμβάνουν να μειώσουν δραστικά τις δυσμενείς επιπτώσεις στην περίπτωση μιας πιθανής σύγκρουσης.

Toyota Yaris

Tο Yaris δεν έπαψε ποτέ να εξελίσσεται, να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και να παραμένει ένα αδιαμφισβήτητο best seller δημιουργώντας φανατικούς οπαδούς, ειδικά μεταξύ των νέων που πίστεψαν στη Toyota από τα πρώτα τους οδηγικά βήματα.

Στη νέα του γενιά το Toyota Yaris αποκτά εκτός από την απαράμιλλη αξιοπιστία και την κορυφαία φιλικότητα χρήσης, ένα επιπλέον χαρακτηριστικό: Το σπορτίφ οδηγικό χαρακτήρα, μιας και πέρα από την καθημερινή μετακίνηση μέσα στο άγχος της πόλης σου δίνει τη δυνατότητα να ζήσεις μαζί του όμορφες στιγμές πίσω από το τιμόνι του.

Και κυρίως, αυτός ο ευχάριστος οδηγικός χαρακτήρας συνδυάζεται με το δυναμικό εξωτερικό σχεδιασμό δημιουργώντας έναν πολύ ενδιαφέρον συνδυασμό. Ταυτόχρονα χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο και την σωστή χωροταξική μελέτη είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της μικρής κατηγορίας, παραμένοντας λόγω των μικρών του εξωτερικών διαστάσεων εξαιρετικά ευέλικτο μέσα στην κίνηση της πόλης και ένα από τα πιο εύκολα αυτοκίνητα στο παρκάρισμα.

Οι χαρακτηριστικές γραμμές στο προφίλ τονίζουν ακόμα περισσότερο την έντονη προσωπικότητα του νέου Yaris, κάτι που ενισχύεται και άλλο από τις όμορφες ζάντες που μπορούν να φθάσουν, ανάλογα με την έκδοση, έως και τις 17 ίντσες.

Η Toyota ακολουθεί μία μίνιμαλ φιλοσοφία στον διάκοσμο έτσι ώστε ο οδηγός να οδηγεί απερίσπαστος και αφοσιωμένος στον δρόμο, κάτι που αντανακλάται στον πολύ χρηστικό πίνακα οργάνων με τα κλασικά στρογγυλά όργανα τα οποία είναι σωστά τοποθετημένα και απόλυτα λειτουργικά. Επιπρόσθετα, το νέο Yaris εκτός από κορυφαία συνδεσιμότητα, παρέχει την δυνατότητα στον οδηγό να παρακολουθεί τη ροή πληροφοριών με ελάχιστη κίνηση των ματιών, διαθέτοντας ένα μεγάλο έγχρωμο head-up display (10 ιντσών).

Tο νέο Toyota Yaris παραμένει το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, κάτι που οφείλεται στο σημαντικά πιο άκαμπτο πλαίσιο που διαθέτει η νέα γενιά του αλλά και σε μία σειρά συστημάτων ασφάλειας και προειδοποίησης του οδηγού, κάτω από την “ομπρέλα” του Toyota Safety Sense το οποίο περιλαμβάνει συστήματα όπως το Pre-Collision System, Intersection Turn Assistance, Emergency Steering Assistance, Inteligent Adaptive Cruise Control, Road Sign Assist, Lane Departure Alert με Steering Control & Lane Trace Assist, Automatic High-Beam κ.ά.

Ένα ακόμα πρωτοποριακό στοιχείο ασφάλειας για την κατηγορία του είναι και ο κεντρικός αερόσακος SRS ανάμεσα στους εμπρός επιβάτες, ο οποίος ενεργοποιείται σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης για να αποτρέψει τραυματισμούς από την πρόσκρουση του οδηγού πάνω στο συνοδηγό ή το αντίθετο.

Στο νέο Yaris θετική έκπληξη προκαλεί και το νέο υβριδικό σύστημα, το οποίο στην τέταρτη γενιά του είναι άκρως εξελιγμένο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Βασίζεται σε έναν κινητήρα 1.500 κ.εκ. ο οποίος λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και έχει μέγιστη ισχύ 116 ίππων και ροπή 270 Nm. Συνδυάζεται με ένα πολύ βελτιωμένο στην λειτουργία του και στην αμεσότητα της λειτουργίας του αυτόματο κιβώτιο e-CVT.

Εξαιρετικές είναι και οι επιδόσεις του νέου υβριδικού Yaris με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις 9,7 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 175 χλμ/ώρα. Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα επιτυγχάνει ακαριαία απόδοση της ροπής από μηδενικές στροφές, έχει την δυνατότητα κίνησης έως και 80% αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ η μέση κατανάλωση είναι εξαιρετικά χαμηλή, 2,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 μόλις 64 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Ότι καλύτερο δηλαδή για τους νέους οδηγούς που θα το επιλέξουν και θα ευχαριστηθούν κάθε είδους βόλτα, είτε μόνοι τους, είτε με την ανάλογη παρέα, είτε το Σαββατοκύριακο κάπου πιο μακριά.