Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τουρκικό αυτοκίνητο με DNA της Saab;

Ελλάδα 4:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τουρκικό αυτοκίνητο με DNA της Saab;

ΝΕΑ

Τουρκικό αυτοκίνητο με DNA της Saab;

ΝΕΑ

Ένα ακόμα επεισόδιο στο πολύκροτο σίριαλ της Saab φέρεται να γράφεται αυτές της ημέρες, με το σενάριο μάλιστα να είναι «γραμμένο» στη γειτονική Τουρκία!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ως γνωστόν, η σουηδική μάρκα πριν από πέντε χρόνια χρεοκόπησε. Την εξαγόραση η κινέζικη NEVS που μπήκε με τη σειρά της σε οικονομικά προβλήματα και εξαγοράστηκε από τη Dongfeng. Τώρα… τώρα τα πράγματα είναι μπλεγμένα. Για τη Saab ως εταιρεία, δεν έχουμε κάτι νεότερο. Υπάρχει όμως μία πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα του 9-3!

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Fikri Isik, οι γείτονές μας προχώρησαν σε συμφωνία για να αποκτήσουν όλη την τεχνολογία που αφορούσε το εν λόγω μοντέλο. Τι θα την κάνουν; Θα δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο από το μηδέν, με χαμηλότερο κόστος, κατασκευασμένος στην Τουρκία, με άγνωστο ως τώρα σήμα που θα έχει όλα όσα είχε το Saab 9-3 εκτός του όνομά του!

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο μετά από εξάμηνες διαπραγματεύσεις, ενώ δεν αποκλείεται οι Τούρκοι να προχωρήσουν και σε κάποιες αισθητικές επεμβάσεις για να εκσυγχρονίσουν την εικόνα του εν λόγω μοντέλου.

Σημειώστε δε, πως αυτή είναι η έναρξη μίας συνεργασίας που δεν αποκλείεται να επεκταθεί, ακόμα και με την πλήρη εξαγορά της Σουηδικής  αυτοκινητοβιομηχανίας…