Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τουρκία: Εκτοξεύονται οι πωλήσεις αυτοκίνητων

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τουρκία: Εκτοξεύονται οι πωλήσεις αυτοκίνητων

ΝΕΑ

Τουρκία: Εκτοξεύονται οι πωλήσεις αυτοκίνητων

ΝΕΑ

Την ίδια ώρα που η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου ταλανίζεται από την πανδημία,  οι πωλήσεις στην Τουρκία συνεχίζουν να αυξάνονται.

Advertisement
Advertisement

Συνεχή αύξηση γνωρίζουν οι πωλήσεις επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών στην Τουρκία, παρά το σφυροκόπημα της πανδημίας.

Μετά την εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 60% που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2021 συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η επίδοση που καταγράφηκε και τον Φεβρουάριου.

Ειδικότερα, οι ταξινομήσεις συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2020 γνώρισαν άνοδο της τάξεως του 24,2%, με τον συνολικό αριθμό να αποτυπώνεται σε 58.504 μονάδες. Σημειώνεται πως πρόκειται για τον καλύτερο εμπορικά Φεβρουάριο τα τελευταία 10 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Εκ του συνόλου των πωλήσεων, το 76% (44.749) αφορούσε τα επιβατικά αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 18,6% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Στον αντίποδα, πουλήθηκαν 13.755 ελαφρά επαγγελματικά, γνωρίζοντας αύξηση 46,6%.

Ερωτηθείς για τα αίτια που προκάλεσαν την άνοδο των πωλήσεων στην Τουρκία, ο επικεφαλής της Ένωσης Διανομέων Αυτοκινήτων Τουρκίας (ODD), Ali Bilaloğlu, εστίασε στις δηλώσεις οικοδόμησης εμπιστοσύνης στις οποίες προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας (CBRT), όπως και στο δημοσιονομικό πρόγραμμα ης χώρας.

Από την αρχή της χρονιάς η τουρκική λίρα έχει ανατιμηθεί κατά 23% έναντι του δολαρίου, μετά και την πρωτοβουλία του Ερντογάν να μην ασκεί πιέσεις στην Κεντρική Τράπεζα για χαμηλά επιτόκια.

Advertisement

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ODD, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι εκστρατείες για την αύξηση των πωλήσεων που διενέργησαν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, το λανσάρισμα νέων μοντέλων και η διόγκωση της ανάγκης – ελέω της πανδημίας- των πολιτών να στραφούν στην ατομική κινητικότητα.

Σημειωτέτον ότι ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, αναμένεται και άνοδος στις πωλήσεις των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Εγχώριες μπαταρίες για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο
ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen
VW: Γιατί είπε όχι στο εργοστάσιο της Τουρκίας

 

 

Advertisement