Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Touring Arese RH95 Vento D’Oro: Μία Ferrari με χρυσάφι (+video)

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Touring Arese RH95 Vento D’Oro: Μία Ferrari με χρυσάφι (+video)

ΝΕΑ

Touring Arese RH95 Vento D’Oro: Μία Ferrari με χρυσάφι (+video)

ΝΕΑ

Η Touring Superleggera αποκάλυψε την τελευταία και πιο πλούσια (κυριολεκτικά) έκδοση της Arese RH95.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την Vento D’Oro όπως ονομάστηκε, που σημαίνει «Χρυσός Άνεμος». Είναι μία κατασκευή με χειροποίητες λεπτομέρειες που μαγνητίζουν το βλέμμα και χρυσές πινελιές που υπερθεματίζουν το λευκό αμάξωμα.

Το supercar διατηρεί και σε αυτήν την έκδοση το πλαίσιο και το αμάξωμα από ανθρακονήματα της αρχικής Arese RH95. Παρότι η Touring Superleggera δεν έδωσε λεπτομέρειες, το εσωτερικό και τα χαρακτηριστικά της Vento D’Oro μαρτυρούν ότι είναι βασισμένη στην Ferrari 488.

Αυτό όμως που την κάνει πραγματικά ξεχωριστή, είναι ο νέος χρωματισμός με το λευκό του πάγου και τις χρυσές λεπτομέρειες. Αυτές είναι από αληθινό χρυσάφι, περασμένο με το χέρι και καλύπτουν όλο το πίσω μέρος και μερικά ακόμη σημεία γύρω.

Advertisement
Advertisement

Οι 20 ιντσών ζάντες έχουν και εκείνες χρυσές λεπτομέρειες και «παντρεύονται» όμορφα με το splitter, τα μαρσπιέ και τον διαχύτη. Στο εσωτερικό, συνεχίζεται η ομοιομορφία, με το λευκό να κυριαρχεί και το χρυσό να συμπληρώνει. Η επένδυση είναι δερμάτινη και η επίστρωση του ταμπλό είναι Alcantara.

Η συγκεκριμένη Touring Arese RH95 Vento D’Oro είναι η 5η από τις συνολικά 18 που έχουν κατασκευαστεί, κάτι που μαρτυρά το εσωτερικό μέρος του καπό, παρέα με τις υπογραφές όλων των συντελεστών που ανέλαβαν δουλειά 5.000 ωρών για να έχουμε αυτό το τελικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στις διαστάσεις, η Arese RH95 φτάνει τα 4,782 μέτρα σε μήκος, τα 1,982 μέτρα σε πλάτος και τα 1,259 μέτρα σε ύψος. Τα νούμερα αυτά την καθιστούν ελαφρώς μεγαλύτερη από το ορίτζιναλ μοντέλο.

Advertisement

Ο twin-turbo V8, ο οποίος αναπνέει πίσω από τις πλάτες των δύο τυχερών, αποδίδει 670 ίππους και 760 Nm ροπής, αποδεικνύοντας έτσι ότι ο κινητήρας είναι της Ferrari 488 GTB.

Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου DCT. Το σύνολο αυτό επιτρέπει στην Arese RH95 να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η Touring Arese RH95 Vento D’Oro είναι η τελευταία της γκάμας των special edition του μοντέλου. Η ιταλική εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα ακριβώς την τιμή πώλησης, αλλά αν αναλογιστούμε ότι η αρχική Arese RH95 κοστίζει 1,7 εκατομμύρια ευρώ, τότε μπορείτε να αναλογιστείτε σε τι νούμερα φτάνει η χρυσή έκδοση.