Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τώρα και τα πατίνια έχουν συστήματα υποβοήθησης (+video)

Ελλάδα 15:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τώρα και τα πατίνια έχουν συστήματα υποβοήθησης (+video)

ΝΕΑ

Τώρα και τα πατίνια έχουν συστήματα υποβοήθησης (+video)

ΝΕΑ

Η αυξητική τάση για τη μικροκινητικότητα σημαίνει δημιουργία ασφαλέστερων μέσων μετακίνησης και η ιταλική εταιρεία TO.TEM φρόντισε γι’ αυτό.

Advertisement
Advertisement

Η TO.TEM («Torino Technologies and Electric Mobility») παρουσίασε τις  eMotion και eVision, δύο νέες εκδόσεις του ηλεκτρικού πατινιού Lynx οι οποίες διαθέτουν σύστημα προειδοποίησης κινδύνου και κάμερα στο πίσω μέρος τους μέσω της οποίας ο αναβάτης βλέπει το περιβάλλον και την κίνηση πίσω του κατά τη διάρκεια της μετακίνησης του στην πόλη.

Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα 350 Watt και η τελική ταχύτητά τους φτάνει τα 25 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν να ανέλθουν σε δρόμο με κλίση έως 15 μοίρες και αντέχουν έναν άνθρωπο με βάρος έως 110 κιλά. Οι τιμές πώλησής τους ξεκινούν από τα 900 ευρώ για την eMotion και από τα 1.200 ευρώ για την eVision.

Advertisement
Advertisement

Οι τροχοί τους είναι διάστασης 10 ιντσών εμπρός και 8 ιντσών πίσω και διαθέτουν δισκόφρενο 140 χλστμ. (εμπρός). Στην έκδοση eMotion το ηλεκτρικό πατίνι έχει μπαταριές 5,2 Ah/187 Wh οι οποίες δίνουν αυτονομία ως 20 χλμ. Είναι αφαιρούμενες και μπορούν να μεταφερθούν για να φορτιστούν σε μέρος που βολεύει τον χρήστη τους.

Advertisement

Η έκδοση eVision διαθέτει μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες (10 Ah/360 Wh) και ζυγίζει 16,5 κιλά. Εκτός από την κάμερα στο πίσω μέρος διαθέτει και σύστημα που προειδοποιεί τον αναβάτη για ενδεχόμενο κίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα πατίνι εμπνευσμένο από το… ηλεκτρικό 500ράκι (video)
To πατίνι της Segway ακούγεται σαν… Ferrari (+video)
Ηλεκτρικά πατίνια: Είναι η λύση για τη μείωση των εκπομπών CO2;

Advertisement