Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τώρα και Made in Turkey ηλεκτρικά μηχανάκια

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τώρα και Made in Turkey ηλεκτρικά μηχανάκια

ΝΕΑ

Τώρα και Made in Turkey ηλεκτρικά μηχανάκια

ΝΕΑ

Μετά την TOGG, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, η Τουρκία θα έχει και τη δική της εταιρεία παραγωγής μηδενικών ρύπων δίκυκλων και τρίκυκλων.

Advertisement
Advertisement

Στη σύνθεση μιας νέας εταιρείας που θα εξειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών scooters προχώρησε η Ford Otosan, μια κοινοπραξία μεταξύ της Koç Holding, του μεγαλύτερου ομίλου της Τουρκίας, και της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ford.

Η νέα επιχειρηματική οντότητα – υπό την ονομασία Rakun Mobility Technology and Trade Inc παρουσίασε τα πρώτα της ηλεκτρικά οχήματα: Το δίκυκλο Raccoon Pro2, και το τρίκυκλο Pro3.

Αμφότερα ενσωματώνουν μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 5,0 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 100 χλμ., με τη φόρτισή της σε οικιακή παροχή να απαιτεί περίπου 4,5 ώρες.

Advertisement
Advertisement

«Με την έμπνευση που λάβαμε από τους πελάτες μας, και τη γνώση μας στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και επαγγελματικών, οραματιστήκαμε τη δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με λιγότερες από τέσσερις ρόδες», αναφέρει o Γενικός Διευθυντής της Ford Otosan, Haydar Yenigun, σε ανακοίνωση της εταιρίας.

Αμφότερα τα οχήματα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ford Otosan στο Εσκισεχίρ, με την εμπορική τους διάθεση να είναι προγραμματισμένη για το 2022.

Advertisement

Όπως ανακοινώνει η κοινοπραξία, σε πρώτο στάδιο τα Raccoon Pro2 & Pro3 θα απευθύνονται σε εταιρείες delivery, οι οποίες «θα μπορούν να παραδώσουν τις παραγγελίες τους με αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο». Στη συνέχεια, οι διοικούντες της Ford Otosan προσβλέπουν στη διεύρυνση του πελατολογίου τους με ιδιώτες.

Οι ηλεκτροκινητήρες θα παράγονται από την τουρκική εταιρεία Arcelik που δραστηριοποιείται στην κατασκευή οικιακών συσκευών και ηλεκτρονικών ειδών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο Made in Turkey εξάρτημα υπάρχει σε όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα;
Ξεκίνησαν οι δοκιμές του πρώτου ηλεκτρικού τρένου made in Turkey
Made in Turkey ηλεκτρικό: Πόσο θέλει για το 0-100 χλμ./ώρα; (+video)