Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Top Time Classic Cars: Ρολόγια εμπνευσμένα από αυτοκίνητα-θρύλους (video)

Ελλάδα 7:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Top Time Classic Cars: Ρολόγια εμπνευσμένα από αυτοκίνητα-θρύλους (video)

ΝΕΑ

Top Time Classic Cars: Ρολόγια εμπνευσμένα από αυτοκίνητα-θρύλους (video)

ΝΕΑ

Δύο κόσμοι που κινούνται παράλληλα. Δύο κόσμοι με πολλά κοινά στοιχεία. Δύο κόσμοι όπου η τελειότητα αποτελεί μονόδρομο: αυτοκίνηση και ωρολογοποιία πήγαιναν πάντα χέρι-χέρι και το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τη συλλογή Top Time Classic Cars της Breitling.

Advertisement
Advertisement

Ταξιδέψαμε στην Ελβετία και συγκεκριμένα στη Γενεύη, με το NewsAuto να βρίσκεται ανάμεσα στα λιγοστά ΜΜΕ από την Ευρώπη που ήταν στη λίστα των καλεσμένων της Breitling για την έκθεση «Geneva Watch Days». Κάτι σαν την αντίστοιχη έκθεση αυτοκινήτου που προ covid αποτελούσε το μεγαλύτερο ετήσιο ραντεβού για τους φίλους των τεσσάρων τροχών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πρεμιέρα που πήγαμε να παρακολουθήσουμε πάντρευε τους δύο κόσμους. Διότι εκεί το Ελβετικό brand παρουσίασε την περιορισμένης έκδοσης συλλογή «Top Time Classic Cars». Μία αντισυμβατική τριάδα αγωνιστικών χρονογράφων που αντλεί έμπνευση από τρία vintage μοντέλα-θρύλους: την Chevrolet Corvette, τη Ford Mustang και τη Shelby Cobra!

Τρία από τα πιο εμβληματικά μοντέλα, όχι μόνο της δεκαετίας του ‘60 αλλά και της αυτοκίνησης γενικότερα. Αντίστοιχα, τα συγκεκριμένα ρολόγια αποτελούν ένα νεύμα στα αρχικά μοντέλα Breitling Top Time της δεκαετίας του 1960, τα οποία σχεδιάστηκαν για «νέους και δραστήριους επαγγελματίες».

Advertisement
Advertisement

Δείτε όσα καταγράψαμε στην παρουσίαση, στο video που ακολουθεί…

Ας δούμε όμως περισσότερα για τα τρία νέα δημιουργήματα της Breitling με την ιδιαίτερη, σύγχρονη-ρετρό εικόνα αλλά και πως συνδέονται με κάθε ένα από τα μοντέλα από τα οποία αντλούν έμπνευση.

Advertisement

Αυτοί οι ξεχωριστοί χρονογράφοι με το αυτοκινητικό τουίστ ξεχωρίζουν για τα έντονα χρώματα στα καντράν τους, με πορτοκαλί και κίτρινες ή κόκκινες και μπλε πινελιές και δερμάτινα λουράκια εμπνευσμένα από τα καθίσματα αγωνιστικού. Οι χαραγμένες πλάτες της κάσας από ανοξείδωτο ατσάλι προβάλλουν το λογότυπο κάθε αυτοκινήτου με εντυπωσιακές λεπτομέρειες και τα κουμπιά του χρονογράφου υπογραμμίζουν την ομορφιά του καντράν. Και τα τρία ρολόγια είναι αδιάβροχα έως και 10 bar (100 μέτρα).

Advertisement

Το Top Time Chevrolet Corvette είναι σε κόκκινο και μαύρο χρώμα και βασίζεται στον εντυπωσιακό σχεδιασμό της Corvette C2 από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, που συχνά αναφέρεται ως «Sting Ray» από τους λάτρεις των αυτοκινήτων. Fun fact: Γνωρίζατε ότι o κατασκευαστής αυτοκινήτων Louis Chevrolet ήταν Ελβετός οδηγός αγώνων που γεννήθηκε στο πόλη ωρολογοποιίας του La Chaux-de-Fonds;

Στη συνέχεια, υπάρχει το πράσινο και καφέ Top Time Ford Mustang, εμπνευσμένο από ένα αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ το 1964 και πυροδότησε την κατασκευή μιας νέας γενιάς μικρών και οικονομικών σπορ αυτοκίνητων. Σύντομα έγινε θρύλος στα χέρια των ροκ σταρ και ηθοποιών του Hollywood και έπαιξε και το ίδιο έναν εμβληματικό ρόλο στην μεγάλη οθόνη.

Advertisement

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Top Time Shelby Cobra σε μπλε και καφέ χρώμα. Η έμπνευση για αυτό το ρολόι περιστρέφεται γύρω από το φοβερό αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε από τον εμβληματικό Αμερικανό οδηγό αγώνων και κατασκευαστή Carroll Shelby, το οποίο είναι ένα μείγμα κλασικού σχεδιασμού βρετανικού σασί με αμερικανική αγωνιστική εφευρετικότητα και μηχανική. Το ρολόι «ντύθηκε» με έναν από τους πολύ χαρακτηριστικούς χρωματικούς συνδυασμούς βαφής: μπλε με λευκές αγωνιστικές λωρίδες.

Οι κάσες των 42χιλ. των εκδόσεων Corvette και Mustang στεγάζουν τον πιστοποιημένο με COSC Breitling Caliber 25, έναν αυτόματο χρονογράφο με περιστροφή στο 1/8 του δευτερολέπτου και απόθεμα ενέργειας περίπου 42 ωρών. Και τα δύο ρολόγια διαθέτουν κλίμακα ταχύμετρου και τρία μαύρα υπό-καντράν. Τα λογότυπα των αυτοκινήτων εμφανίζονται στη θέση 12. Μέσα στο ελαφρώς μικρότερο 40χιλ. Top Time Shelby Cobra χτυπάει η καρδιά του πιστοποιημένου από την COSC Breitling Caliber 41, με αυτόματη περιστροφή στο 1/4 του δευτερολέπτου και απόθεμα ισχύος περίπου 42 ώρες. Διαθέτει λευκή κλίμακα ταχυμέτρου και δύο λευκά subdial, συν το λογότυπο Cobra στη θέση 6.

Δείτε την εντυπωσιακή παρουσίαση, στο video που ακολουθεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο συλλεκτικό ρολόι από την Bentley για απογείωση του στιλ

Χρονογράφος της Breitling με υπογραφή της Bentley

Τι νέο μας φέρνει η Bentley;