Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Τον Απρίλιο η παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού SUV

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Τον Απρίλιο η παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού SUV

ΝΕΑ

VW: Τον Απρίλιο η παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού SUV

ΝΕΑ

Η Volkswagen θα αποκαλύψει σύντομα το ID.4, ένα ηλεκτρικό SUV ουσιαστικά μια έκδοση παραγωγής του γνωστού μας ID. Το Crozz Concept αποκαλύφθηκε όπως θυμάστε το 2017. Το μοντέλο παραγωγής θα εμφανιστεί μέσα στο 2020.

Advertisement
Advertisement

 

Η VW επέλεξε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης για το πρώτο εξάμηνο του Απριλίου προκειμένου να εισαγάγει το ID.4 σε έκδοση παραγωγής. Δεν είναι καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι το Auto Show του Ντιτρόιτ ωθήθηκε πιο πίσω στον Ιούνιο, ενώ στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο θα δούμε το νέο Golf GTI και τον αδελφό του το πετρελαιοκίνητο GTD. Η VW θέλει σίγουρα το ζευγάρι των hot hatch να κερδίσει όλη την προσοχή στην Ελβετία, σαν να προτιμά το SUV μηδενικών εκπομπών να αποτελέσει το αστέρι στην Big Apple. Υπάρχει πολλή σπουδή πίσω από το ID.4, δεδομένου ότι η VW εξέλιξε το ηλεκτρικό όχημα υψηλών προδιαγραφών ως ένα παγκόσμιο μοντέλο που θα φτάσει στις γραμμές συναρμολόγησης τόσο στην Ευρώπη (Zwickau) όσο και στην Κίνα (Anting) αργότερα φέτος. Θα κατασκευάζεται επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά το εργοστάσιο του Chattanooga στο Tennessee δεν θα ξεκινήσει την παραγωγή του μέχρι το 2022. Θα ακολουθήσει μια κουπέ έκδοση που φημολογείται ότι θα ονομαστεί ID.5.

Το μοντέλο ID.4 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς καθώς και με δυο ηλεκτροκινητήρες και κίνηση σε όλους τους τροχούς. Όπως και με το ID.3, οι πελάτες πιθανότατα θα μπορούν να επιλέξουν μπαταρίες διαφορετικής ισχύος, με αυτονομία η οποία δύναται να προσεγγίσει τα 400 χιλιόμετρα που προσφέρει μάλιστα το ID. Crozz concept που έχουμε ήδη δει.

Advertisement
Advertisement