Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τον αντίπαλο της Μ4 ετοιμάζει η Lexus

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τον αντίπαλο της Μ4 ετοιμάζει η Lexus

ΝΕΑ

Τον αντίπαλο της Μ4 ετοιμάζει η Lexus

ΝΕΑ

Μία σκοτεινή φωτογραφία και ένα λιτό δελτίο Τύπου είναι ό,τι μοιράζεται – μέχρι στιγμής –μαζί μας η Lexus σχετικά με το πρωτότυπο που θα κάνει πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη. Συνθέτοντας όμως τα κομμάτια του παζλ καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πλησιάζουμε σε ένα coupe επιδόσεων, το οποίο θα βασίζεται στο νέο IS και θα αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από το LF-CC concept.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το σχήμα της μάσκας και τα τύπου μπούμερανγκ φώτα ημέρας LED θυμίζουν το πολυτελές sedan. Τα κυρίως φωτιστικά σώματα είναι όμως διαφορετικά και παραπέμπουν σε μία πιο sport κατασκευή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο μεσαίο coupe της Lexus θα ονομάζεται RC. Θα κυκλοφορήσει τόσο ως ένα… ταπεινό υβριδικό μοντέλο (με τον 4κύλινδρο 2.5 βενζίνης) αλλά και σε κορυφαία έκδοση με το γράμμα «F».

Στην τελευταία παραλλαγή του, θα αποτελέσει τον ανταγωνιστή της επίσης αναμενόμενης BMW M4. Ως πιθανότερος κινητήρας για το Lexus RC F προαλείφεται ο V8 των 5 lt, με ισχύ άνω των 450 PS. Θα είναι ικανός να εκτοξεύσει το πολυτελές μεσαίο coupe από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 5 sec, με τη συνδρομή τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Οδηγήσαμε πρόσφατα στην Αυστρία το νέο IS και μείναμε εντυπωσιασμένοι από τη συμπεριφορά του μοντέλου με το προαιρετικό πακέτο F Sport. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση AVS και το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης μας «σερβίρουν»  ένα απολαυστικό στην οδήγηση και ασφαλές κάτω από όλες τις συνθήκες αυτοκίνητο. Με έναν ισχυρό κινητήρα, το μεσαίο coupe της Lexus θα αποκτήσει ένα σημαντικό εφόδιο απέναντι στους μελλοντικούς ανταγωνιστές του.

Με δεδομένη τη σπουδαιότητα που έχει η αγορά των ΗΠΑ για τη Lexus, φαντάζει ιδιαίτερα πιθανή η πρεμιέρα του αυτοκινήτου παραγωγής τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ.