Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Togg: Οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι το Λας Βέγκας

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Togg: Οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι το Λας Βέγκας

ΝΕΑ

Togg: Οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι το Λας Βέγκας

ΝΕΑ

Η τουρκική εταιρία απλώνει τα φιλόδοξα πλάνα της μέχρι το μακρινό Λας Βέγκας και την έκθεση ηλεκτρονικών CES που διεξάγεται εκεί. Ανακοινώνοντας πως έχει ως στόχο την παραγωγή ενός εκατομμυρίου αυτοκίνητα!

Advertisement
Advertisement

Η Togg μας έχει απασχολήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα ως μια start-up εταιρία που θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Τουρκία και να προχωρήσει σε εξαγωγές στην Ευρώπη. Ήδη έχει παρουσιάσει ένα κόμπακτ ηλεκτρικό SUV (τις μπαταρίες θα κατασκευάζει μία κινεζική εταιρία ονόματι Farasis)  που είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Μάλιστα, τα πλάνα της Togg είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα με τον CEO της εταιρίας, Mehmet Gurcan Karakas, να δηλώνει από το Λας Βέγκας πως η εταιρία του έχει ως στόχο να λανσάρει μέχρι το 2030 πέντε συνολικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα (δύο SUV, ένα saloon, ένα hatchback και ένα MPV) και μέχρι τότε να έχει φτάσει το ένα εκατομμύριο μονάδες σε παραγωγή.

«Προσδιορίζουμε την ταυτότητα μας ως μια τεχνολογική εταιρία», δήλωσε ο Karakas στη συνέντευξη τύπου. Βέβαια, αυτά τα έχουν πει ήδη αντίστοιχοι CEO σε πολύ μεγαλύτερες εταιρίες (βλέπε Volkswagen) και σίγουρα οι στόχοι ακούγονται ιδιαίτερα φιλόδοξοι από μία χώρα που συνηθίζει να κάνει εντυπωσιακές ανακοινώσεις για μεγαλόπνοα πλάνα.

Advertisement
Advertisement

Τα οποία τις περισσότερες φορές δεν υλοποιούνται (βλέπε πολεμικά αεροσκάφη κ.α.), με αποτέλεσμα η Τουρκία να λειτουργεί περισσότερο ως ένα hosting περιβάλλον για επιχειρήσεις που αναζητούν χαμηλό εργατικό κόστος (εξού και τα πολλά εργοστάσια που διατηρούν οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές). Και ειδικά αυτή την παραπαίουσα περίοδο ακόμη χαμηλότερο.

Όπως και να έχει η Togg συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας το ελκυστικό, θα έλεγα, πρωτότυπο μοντέλο που βλέπετε με την ονομασία Transition Concept Smart Device. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία τεχνολογική επίδειξη ενός πεντάθυρο fastback με κύριο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό τις ανάποδα ανοιγόμενες πόρτες.

Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα εντυπωσιακό ψηφιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται από οθόνες που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Χαμηλότερα υπάρχει και μια μικρότερη, την προσοχή τραβά το τιμόνι και η κονσόλα, ενώ υπάρχει τετραθέσια διαρρύθμιση.

Advertisement

Όπως και να έχει δεν μπορούμε από το να παραδεχτούμε πως ο σχεδιαστικός οίκος Pininfarina έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ακόμη ενδιαφέρον concept. Για να δούμε αν τελικά θα το δούμε και αυτό στους δρόμους, μαζί με το πολύ-συζητημένο SUV που ετοιμάζει η Togg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ερντογάν: Ψάχνει σωσίβιο στο αυτοκίνητο…
Made in Turkey ηλεκτρικό: Πόσο θέλει για το 0-100 χλμ./ώρα; (+video)
Το πρώτο Made in Turkey ηλεκτρικό παίρνει την τελική του μορφή