Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Yugo επιστρέφει;

Ελλάδα 16:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Yugo επιστρέφει;

ΝΕΑ

Το Yugo επιστρέφει;

ΝΕΑ

Την αναβίωση του Yugo της Zastava σκέφτεται ο ταλαντούχος σχεδιαστής Mihael Merkler, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον κουπέ πρωτότυπο όχημα και ονομάζοντάς το Yugo GT 5000. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο του Merkler είναι τρίπορτο και έχει ένα κουπέ αμάξωμα τύπου Fastback, το οποίο υπό κάποια έννοια θυμίζει τη Mustang, όμως είναι σαφώς πιο στενό από το αμερικάνικο muscle car.

Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε παρά να εστιάσουμε στο τονισμένο εμπρόσθιο τμήμα και στο καπό με την τεραστίων διαστάσεων εισαγωγή, κάτω από το οποίο πιθανότατα αναπαύεται ο 5λιτρος V8 κινητήρας της Ford Mustang.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το σχήμα των εμπρόσθιων LED φώτων παραπέμπει στις δημιουργίες της Zastava του παρελθόντος, ενώ και στο πίσω μέρος η σχεδίαση της πόρτας και των φώτων μας θυμίζουν άμεσα το Zastava GT 55 της δεκαετίας του ’80.

Advertisement
Advertisement

Yugo GT 5000c

Επίσης, ο σχεδιαστής έχει εφοδιάσει το δημιούργημά του με λεπτές πλαϊνές χειρολαβές που κρύβονται μέσα στο αμάξωμα, ενώ θέλοντας να τονίσει τον σπορτίφ χαρακτήρα του, έχει μειώσει και στο ελάχιστο δυνατό την απόσταση από το έδαφος.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο μέλλον του, είναι μάλλον δύσκολο να δούμε τη δημιουργία του σχεδιαστή στους δρόμους, από τη στιγμή που η Zastava έχει σταματήσει την παραγωγή της από το 2008 και έχει οδηγηθεί σε πτώχευση τον Μάιο του 2017.

Advertisement

Yugo GT 5000b

Yugo GT 5000a

Advertisement