Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volvo S60 Cross Country στο Ντιτρόιτ

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Volvo S60 Cross Country στο Ντιτρόιτ

ΝΕΑ

Το Volvo S60 Cross Country στο Ντιτρόιτ

ΝΕΑ

Με υπερυψωμένη εμφάνιση και απόσταση από το έδαφος η Volvo θα παρουσιάσει στην αμερικανική έκθεση την crossover εκδοχή του S60.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της Volvo η οποία βασίζεται στο δημοφιλές S60 και ξεχωρίζει από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (στα +65 mm). Όπως και στην περίπτωση του V60 με την έκδοση CC, έτσι και εδώ υπάρχουν κάποιες αισθητικές διαφοροποιήσεις με ελαφρώς επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, πλαστικά προστατευτικά καλύμματα περιμετρικά, ζάντες 18 ή 19 ιντσών και «ποδιές» μπρος-πίσω.

Advertisement
Advertisement

Το S60 CC θα βρεθεί αντιμέτωπο απέναντι στις τετρακίνητες εκδόσεις των BMW 3 και Audi A4, και στην ευρωπαϊκή αγορά θα λανσαριστεί στην έκδοση T5 με στάνταρ τετρακίνηση και 250 PS. Πάντως, το σχετικό και περιορισμένο ενδιαφέρον για ένα τέτοιο αυτοκίνητο προφανώς και θα περιορισθεί στις ντίζελ εκδόσεις, συγκεκριμένα στην επίσης τετρακίνητη D4 με τον πεντακύλινδρο των 2,4 lt με τους 180 PS, καθώς και στην προσθιοκίνητη D4 έκδοση με δίλιτρο ντίζελ και 190 PS που προέρχεται από το V40.

«Το S60 Cross Country είναι ο μόνος ανταγωνιστής στην κατηγορά των crossover σεντάν. Εντοπίσαμε μια σαφή προοπτική στην αγορά για ένα πιο ικανό σεντάν με υψηλότερο αμάξωμα και στιβαρά, ιδιαίτερα  σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Το S60 Cross Country απευθύνεται σε ανθρώπους που αναζητούν ένα συναρπαστικό και ικανό να κινηθεί σε κάθε δρόμο σεντάν, με τα σαφή πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα crossover», λέει ο Αλαίν Βισσέρ (Alain Visser), ανώτερος Αντιπρόεδρος Marketing, πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών της Volvo Cars.

Advertisement

Το S60 Cross Country αναμένεται να είναι διαθέσιμο για παραγγελία στις αρχές του καλοκαιριού. Οι εκδόσεις που θα λανσαριστούν στην ελληνική αγορά θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

Advertisement