Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volkswagen που θα ήθελε να είναι Jaguar E-Type

Ελλάδα 2:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Volkswagen που θα ήθελε να είναι Jaguar E-Type

ΝΕΑ

Το Volkswagen που θα ήθελε να είναι Jaguar E-Type

ΝΕΑ

Το SP2 είναι το αυτοκίνητο της VW που έχει ελάχιστα στοιχεία πάνω του που να παραπέμπει στη Γερμανική εταιρεία και αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι είναι μια βραζιλιάνικη πρόταση.

Advertisement
Advertisement

Είναι προϊόν της Volkswagen do Brasil (θυγατρική της γερμανικής εταιρείας στη χώρα της Νότιας Αμερικής) για την τοπική αγορά της Βραζιλίας.

Το σχέδιο οφείλεται σε έναν Βραζιλιάνο σχεδιαστή γνωστό για τις ιδιόμορφες δημιουργίες του, με το όνομα του Marcio Piancastelli ο οποίος έχει περάσει –όπως διακρίνεται άλλωστε και στο εν λόγω σχέδιο- και από το studio σχεδιασμού της Carozzeria Ghia στην Ιταλία. Παρά το γεγονός πως η παραγωγή του μοντέλου διήρκησε κάτι λιγότερο από πέντε χρόνια, το SP2 εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο διαφόρων έργων εικονικής «επαναφοράς», όπως αυτό που έχουμε στις εικόνες.

Advertisement
Advertisement

Εμφανισιακά λοιπόν, το ψηφιακό σκίτσο που βλέπουμε εδώ για την αναβίωση του SP2 αισθητικά αποτελεί μια παραπομπή σε άλλης μάρκας coupe μοντέλα, ενώ ξεκάθαρα κοιτώντας το από πίσω, θα έλεγε κανείς πως θα μπορούσε να είναι η πρόταση της ανανέωσης για την εμβληματική Jaguar E-Type.

Το αρχικό SP2 ήταν σχετικά αναιμικό μια και ο κινητήρας με το οποίο διατέθηκε στη Βραζιλιάνικη αγορά ήταν ένας boxer 1,6 λίτρων με απόδοση 75 ίππους. Για τη σύγχρονη πρόταση, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι τι έχει «οραματιστεί» ο καλλιτέχνης των pixels που το εμπνεύστηκε, αν και μάλλον ως ηλεκτροκίνητο θα μπορούσε να έχει μέλλον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ρετρό γοητεία των Ferrari Monza SP1 και SP2 (video)
Volkswagen Multivan: Κατακτά το Βραβείο Red Dot για το design του
Ξεκίνησαν οι ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού των VW ID.3 και ID.4

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement