Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετά το Ελληνικό Car Of The Year ιδού και το Ευρωπαϊκό…

Ελλάδα 13:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετά το Ελληνικό Car Of The Year ιδού και το Ευρωπαϊκό…

ΝΕΑ

Μετά το Ελληνικό Car Of The Year ιδού και το Ευρωπαϊκό…

ΝΕΑ

Στον απόηχο της ανάδειξης του ελληνικού «CAR OF THE YEAR» 2021, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το αυτοκίνητο που επέλεξαν οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας.

Advertisement
Advertisement

Μόλις λίγες μέρες μετά την ανάδειξη του ελληνικού “CAR OF THE YEAR 2021” κατόπιν ψηφοφορίας των συντακτών του Newsauto και του περιοδικού Car, έγινε γνωστός και ο… ευρωπαίος νικητής για τον τρέχον έτος.

Τον τίτλο “Αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ευρώπη” απέσπασε το τέταρτης γενιάς Toyota Yaris , με την κριτική επιτροπή να επιβραβεύει τη νέα κομψή εμφάνιση του μοντέλου, την πρακτικότητά του, καθώς και την υβριδική τεχνολογία του.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το μικρό της Toyota σκαρφαλώνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Υπενθυμίζεται πως στον θεσμό European Car of The Year είχε θριαμβεύσει το 2000 και η πρώτη γενιά του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Δείτε εδώ τον νικητή του ελληνικού CAR OF THE YEAR

Η λίστα, απαρτιζόταν, αρχικά, από 38 νέα μοντέλα, αλλά υπό αξιολόγηση τέθηκαν 29, καθώς τα υπόλοιπα δεν είχαν οδηγηθεί από όλους τους κριτές, και ως εκ τούτου δεν πέρασαν στην τελική φάση της ψηφοφορίας.

Advertisement

Εν τέλει, η κριτική επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από 59 μέλη από 22 χώρες, κατέληξε σε 7 φιναλίστ. Αυτά ήταν τα εξής μοντέλα:

 1. Toyota Yaris – 266 βαθμοί
2. Fiat 500e
– 240 βαθμοί
3. Cupra Formentor
– 239 βαθμοί
4. VW ID.3
– 224 βαθμοί
5. Skoda Octavia
– 199 βαθμοί
6. Land Rover Defender
– 164 βαθμοί
7. Citroen C3
– 143 βαθμοί

Advertisement

Η εκδήλωση ανακοίνωσης του μεγάλου νικητή διεξήχθη σήμερα Δευτέρα, 1 Μαρτίου, στο γνώριμο χώρο του εκθεσιακού κέντρου Palexpo. Σημειώνεται πως η φετινή οργάνωση ήταν ιδιαίτερης σημασίας, καθώς αποτέλεσε την 10η χρονιά που διεξήχθη ο θεσμός.

Διαβάστε επίσης:
«CAR OF THE YEAR»: Οι νικητές των βραβείων του κοινού
Πως ψήφισαν οι κριτές του ελληνικού «CAR OF THE YEAR»
CAR OF THE YEAR: Οι νικητές των μεγάλων δώρων

 

Advertisement