Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Veloqx Fangio είναι η πιο ακραία Ferrari F12 (+video)

Ελλάδα 22:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Veloqx Fangio είναι η πιο ακραία Ferrari F12 (+video)

ΝΕΑ

Το Veloqx Fangio είναι η πιο ακραία Ferrari F12 (+video)

ΝΕΑ

Οι επεμβάσεις πάνω σε μια Ferrari είναι συνήθως περιορισμένες και υπάρχει καλός λόγος γι’ αυτό: Δεν χρειάζονται. Προφανώς όμως, υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Advertisement
Advertisement

Πρέπει να είναι κανείς πολύ πλούσιος και αρκετά… πειραγμένος για να κάνει όλα όσα έχουν γίνει πάνω στη συγκεκριμένη Ferrari F12.

Ο Sam Li, έχει γίνει γνωστός παγκοσμίως για την εμμονή του στην κατασκευή της συγκεκριμένης πρότασης, που έχει και το –κατοχυρωμένο παρακαλώ!- όνομα του Fangio. Το Veloqx προκύπτει από την αγωνιστική ομάδα με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που το 2004 κέρδισε τον 12ωρο αγώνα του Sebring και πήρε τη δεύτερη θέση στον 24ωρο του LeMans.

Advertisement
Advertisement

Το ότι τα παραπάνω κατορθώματα ολοκληρώθηκαν με ένα Audi R8, δεν μας απασχολεί, μένουμε μόνο στην ιστορία της προέλευσης του ονόματος.  Το δεύτερο μέρος του ονόματος, είναι προς τιμήν του Αργεντινού Juan Manuel Fangio, που τη δεκαετία του ’50 στέφθηκε 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην τότε F1. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως ο Sam Li έχει κατοχυρωμένα τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Fangio, τόσο για χρήση σε αγωνιστικά αυτοκίνητα, όσο και για επιβατικά που μπορεί να κατασκευάσει στο μέλλον.

Εδώ ωστόσο, έχουμε την πρώτη εφαρμογή του ονόματος σε ένα ιδιαίτερα «πειραγμένο» μοντέλο που βασίζεται σε μια Ferrari F12. Μια ματιά στο εσωτερικό προδίδει την προέλευσή του από τη Ferrari με τις μπροστά και πίσω όψεις να είναι δραματικά αλλαγμένες σε σχέση με την αρχική μορφή του αυτοκινήτου. Ειδικά πίσω, με την τετράδα των εξατμίσεων που παραπέμπουν σε τετράδυμο πολυβόλο, ψηλά πίσω από το παρμπρίζ.

Advertisement

Η Veloqx δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Στο video που κυκλοφόρησε και είναι τραβηγμένο στο Bahrain International Circuit, το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι πολύ καλοφτιαγμένο και ιδιαίτερα γρήγορο. Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η ανάρτηση που δείχνει να είναι σημαντικά πιο σκληρή από αυτή της έκδοσης παραγωγής του αυτοκινήτου.

Advertisement

Το video είναι αρκετά καλής ποιότητας και πρέπει αν μπορείτε, να το απολαύσετε δυναμώνοντας τα ηχεία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Πράσινο φως για την ταινία
Rimac Nevera κοροϊδεύει… Ferrari F12tdf (+video)
Σε δημοπρασία η 300SL του Fangio (+video)