Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Rimac Nevera κοροϊδεύει… Ferrari F12tdf (+video)

Ελλάδα 6:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Rimac Nevera κοροϊδεύει… Ferrari F12tdf (+video)

ΝΕΑ

Rimac Nevera κοροϊδεύει… Ferrari F12tdf (+video)

ΝΕΑ

Το ιταλικό supercar διασταύρωσε τα ξίφη του με τον πανίσχυρο ηλεκτρικό Κροάτη και… έλαβε ένα πολύ καλό μάθημα.

Advertisement
Advertisement

Την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υπερθέαμα με πρωταγωνιστές κάποια τετράτροχα κομψοτεχνήματα μεγάλης σπανιότητας είχαν όσοι έδωσαν το «παρών» σε αυτοκινητικό event στο Ζάγκρεπ της Κροατίας.

Μεγάλη ατριαξόν στους δρόμους της κροατικής πρωτεύουσας αποτέλεσε και μια ελκυστική Ferrari F12tdf που μαγνήτισε τα βλέμματα και γοήτευσε τα αυτιά των παριστάμενων.

Από πρωταγωνίστρια, όμως… έμελλε να μετατραπεί σε κομπάρσος, όταν ο οδηγός της αποφάσισε πως ήταν σοφό να συμμετέχει σε μια «κόντρα» απέναντι στην ολοκαίνουρια, αμιγώς ηλεκτρική Rimac Nevera.

Advertisement
Advertisement

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο (στο σημείο 2:24), το κροατικό ηλεκτρικό «θηρίο» των 1.914 ίππων και 2.630 Nm ροπής δεν… ιδρώνει καν τη φανέλα του, αφήνοντας δεκάδες μέτρα πίσω του τον Ιταλό αντίπαλό του.

Ενδεικτικό της αδιαμφισβήτητης υπεροχής του αποτελεί το γεγονός πως στα μέσα της «κόντρας» ο οδηγός της Rimac Nevera βυθίζει στο πόδι του στο φρένο, δείχνοντας πως… περιφρονεί τον έτερο μονομάχο.

Advertisement

Το αποτέλεσμα, βέβαια, δεν εκπλήσσει δεδομένου ότι ο V12 των 6,3 λίτρων της F12tdf παράγει 780 PS, δηλαδή 1.134 ίππους λιγότερους από όσους αποδίδουν οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες Rimac Nevera.

Κάπως έτσι, το κροατικό hypercar επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,85 δλ., όταν η Ιταλίδα χρειάζεται 2,9 δλ.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι η Rimac Nevera παρουσιάστηκε μόλις πριν από λίγους μήνες και ήδη έχει καταφέρει να κάνει θόρυβο… καταρρίπτοντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ: Βρέθηκε στην πίστα Famoso Raceway της Καλιφόρνια και κατάφερε να ολοκληρώσει το 400αρι (1/4 μιλίου) σε μόλις 8,582 δλ.

Το παρακάτω βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον Youtuber Automotive Mike.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χαμός από Ferrari στον Πειραιά – Δείτε βίντεο
Το Rimac Nevera καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι (+video)
Το TOP 10 της Rimac Nevera (video)