Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το UltraTrek King E-Cheetah είναι το πιο τούμπανο ποδήλατο

Ελλάδα 21:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το UltraTrek King E-Cheetah είναι το πιο τούμπανο ποδήλατο

Mobility

Το UltraTrek King E-Cheetah είναι το πιο τούμπανο ποδήλατο

Mobility

Με ισχύ 18.000 Watt, το King E-Cheetah της UltraTrek είναι ότι πιο δυνατό μπορεί να αναζητήσει κανείς στην κατηγορία των ηλεκτρικών ποδηλάτων και έχει τελική ταχύτητα 140 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Το βλέπουμε παντού γύρω μας πως η κατάσταση με τα ηλεκτρικά, ποδήλατα και πατίνια, έχει ξεφύγει σε ότι αφορά την απόδοσή τους.

Είναι πλέον πολύ σύνηθες για αρκετές προτάσεις ποδηλάτων, να εμφανίζουν τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 100 χλμ./ώρα. Τώρα όμως, η UltraTrek με το King E-Cheetah, πάει το θέμα πολλά βήματα πιο πέρα. Με τελική ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι σίγουρα ικανό να προσφέρει πολλές συγκινήσεις κατά την περιήγηση εκτός δρόμου. Ούτως ή άλλως, το ποδήλατο αυτό δεν μπορεί να πάρει έγκριση τύπου για κυκλοφορία στο δρόμο, οπότε η χρήση του σε περιοχές «εκτός δικτύου» είναι μονόδρομος.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε πως η εταιρεία προσφέρει παράλληλα και μια λιγότερο ισχυρή έκδοση που ονομάζεται απλά E-Cheetah και έχει κινητήρα «μόλις» 5.000 watt, με τελική ταχύτητα τα 85 χλμ./ώρα (που και πάλι είναι «εκτός νόμου» για κίνηση στις πόλεις). Εδώ όμως τώρα, με το King E-Cheetah, η απόδοση είναι 18.000 Watt. Μιλάμε για ισχύ 24,5 ίππων, σε ένα ποδήλατο που ζυγίζει λιγότερο από 45 κιλά. Η μέγιστη τιμή της ροπής που αποδίδει το νέο αυτό μοντέλο, είναι 190 Nm και έτσι εξασφαλίζει πως ο αναβάτης μπορεί να σκαρφαλώσει ακόμα και στην πιο δύσβατη κορυφή.

Το E-Cheetah έχει ένα ογκώδες ατσάλινο πλαίσιο με ανάρτηση εμπρός (με διαδρομή 15 εκατοστών) και πίσω (με αμορτισέρ που αντέχει έως και 453 κιλά), ενώ η μπαταρία στην κορυφαία έκδοση King, είναι της Sony/Panasonic και του εξασφαλίζει αυτονομία έως και 130 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Αξιοσημείωτη είναι φυσικά και η τιμή αγοράς του μεγαλύτερου μοντέλου, που στις ΗΠΑ κοστολογείται 5.000 ευρώ και είναι το φθηνότερο ποδήλατο που μπορεί να βρει κανείς με αυτή την απόδοση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Daytona Best Electric EV 50 Plus: “Ηλεκτρίζει” την καθημερινότητά σου
Seat MÓ 125: Δοκιμές σε άμμο και χιόνι
Το Citroen Ami στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Advertisement

 

 

 

Advertisement